
Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον οκτώ έτη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ του Πευκοχωρίου στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Καμπαϊλής τον Αύγουστο του 2024.
Το δικαστήριο αποφάσισε για τον μηχανολόγο-μηχανικό που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας του μηχανήματος – παιχνιδιού όπου σημειώθηκε το δυστύχημα συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Αποφασίστηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής έως το Εφετείο, υπό τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ