Σε μια αναμέτρηση με αρκετό πάθος και ένταση, Δόξα Βλαχογιαννίου και Αστραπή Νέας Πολιτείας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2, στο ντέρμπι της 24ης Αγωνιστικής του Α' Ομίλου της Β' ΕΠΣΛ, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο Βλαχογιαννίου. Το ισόπαλο αποτέλεσμα έβγαλε "νικήτρια" την Αστραπή η οποία παρέμεινε στην κορυφή όντας στο +1 από την δεύτερη Δόξα.
Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες προκειμένου να παρακολουθήσει μια αρκετά συναρπαστική αναμέτρηση με ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ντέρμπι μια τα όλα του το παιχνίδι με τις δυο ομάδες να διεκδικούν και οι δυο το ζητούμενο για εκείνες αποτέλεσμα και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την ισοπαλία διατηρώντας την τύχη στα πόδια τους τις τελευταίες 2 αγωνιστικές.
Περδίκης και Τσιάρας τα τέρματα των γηπεδούχων που είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Λιάκο όσο το ματς ήταν στο 1-1. Σταθάκος και Κόκορας αυτά των φιλοξενουμένων. Απάντησε στις ευκαιρίες η Ασπραπή, όταν στο 5' ο Χουλιαρόπουλος έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.
Χειρότερη στιγμή στην αναμέτρηση αυτή του 56ου λεπτού, όταν ο Μπαντραλέξης αποχώρησε με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, με τις ευχές όλων μας να τον συνοδεύουν.
Του Χρήστου Δαϊρετζή...
Το ματς:
Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πάρουν την μπάλα τα πόδια τους και να γίνουν η ομάδα η οποία θα έχει την μπάλα στην κατοχή της, όντας και εκείνη που έπαιζε μόνο για την νίκη. Από την άλλη η ομάδα του Βαγγέλη Μπιρσίμη παρουσιάστηκε αρκετά "διαβασμένη" και θέλησε να περιορίσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων προσπαθώντας να βγει άμεσα στην μετάβαση με μεγάλες μπαλιές, γνωρίζοντας πως συχνά - πυκνά θα έβρισκε χώρους. Πρώτη υποψία ευκαιρίας στην αναμέτρηση στο 2ο λεπτό για την Δόξα, με τον Δούκα να πατά περιοχή και να εκτελεί με τους αμυντικούς να του βάζουν το "στοπ".
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 13ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Μπαντραλέξης με χτύπημα φάουλ από τον χώρο του κέντρου τροφοδότησε με μεγάλη μπαλιά τον Σταθάκο ο οποίος υποδέχθηκε ωραία την μπάλα και με εξαιρετικό διαγώνιο τελείωμα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, γράφοντας το 1-0. Η ομάδα του Δημήτρη Αλεξανδρή βρήκε την ισοφάριση στο 25ο λεπτό, επιστρέφοντας άμεσα στο ματς. Ειδικότερα, ο Λιάκος εκτέλεσε φάουλ από τον χώρο του κέντρου προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Περδίκης μπήκε στην πορεία της μπάλας και της έδωσε πορεία προς την εστία του Μπαρούτα, με τον β' βοηθό κ. Γκαρέλη να δείχνει σέντρα υποδεικνύοντας πως ο "πορτιέρε" των φιλοξενουμένων έπιασε την μπάλα όταν εκείνη πέρασε την τελική γραμμή. Η συγκεκριμένη φάση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς Αστραπής που θεώρησαν πως έγινε φάουλ πάνω στον Μπαρούτα, ωστόσο η κ. Τσιοφλίκη και ο κ. Γκαρέλης έδειξαν σέντρα και με περιπετειώδη τρόπο, επετεύχθη έτσι το 1-1.





Η επιθετική διάθεση των γηπεδούχων και ο "μονόδρομος" της νίκης τους ανάγκασαν να μείνουν ψηλά και να προσπαθήσουν να μπουν σε θέση "οδηγού". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα συχνά - πυκνά να δημιουργούνται κενά στην άμυνα. Κάπως έτσι η Αστραπή βρήκε νέα καλή ευκαιρία στο 31ο λεπτό όταν ο Αρχοντής έσκαψε ωραία για τον Χουλιαρόπουλο ο οποίος δεν τελείωσε την φάση όπως τα ήθελε και δεν κατάφερε να σκοράρει. Η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν στο 33' όταν ο Λιάκος έκανε ατομική ενέργεια με την άμυνα των φιλοξενουμένων να έχει απάντηση και να διώχνει σε κόρενρ. Στο 35ο λεπτό η ήδη αναμμένη εστία φωτιάς από την φάση του 35ο λεπτού μεγάλωσε, όταν η κ. Τσιοφλίκη έδειξε την λευκή βούλα για ανατροπή του Μπαρούτα πάνω στον Λιάκο, με τους ανθρώπους των φιλοξενουμένων να έχουν εκ νέου αντίθετη άποψη. Ο ποδοσφαιριστής που το κέρδισε ανέλαβε και την εκτέλεση με τον Μπαρούτα να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει, κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του που ήταν και σκορ ημιχρόνου.



Στην επανάληψη, οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με την ένταση και το άγχος του αποτελέσματος να κυριαρχούν. Στο ξεκίνημα του β' μέρους, η ομάδα του Δημήτρη Αλεξανδρή έψαξε το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι επεδίωξαν να ηρεμήσουν το παιχνίδι, γνωρίζοντας πως ο χρόνος κυλούσε υπέρ τους. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 65ο λεπτό. Ο Λιάκος εκτέλεσε φάουλ, με τον Μπαρούτα να διώχνει και τον Τσιάρα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά, για το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς γηπεδούχων. Η ομάδα του Βαγγέλη Μπρισίμη βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στο ματς γρήγορα - γρήγορα, όταν στο 69ο λεπτό ο Κόκορας που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό πλασέ ψηλά στην εστία του Μιγδάνη πέτυχε το 2-2, σε μια στιγμή που άπαντες από πλευράς Αστραπής ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Στην συγκεκριμένη φάση, ήταν η σειρά των ανθρώπων των γηπεδούχων να διαμαρτυρηθούν για οφσάιντ, ωστόσο και πάλι ο κ. Γκαρέλης είχε αντίθετη άποψη.


Στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, η Δόξα έψαξε την δική της στιγμή για να πετύχει το νικητήριο γκολ. Από την άλλη το νεανικό σύνολο των φιλοξενουμένων προσπάθησε να διαχειριστεί την αναμέτρηση γνωρίζοντας πως η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εκείνη. Σπουδαία στιγμή για τους γηπεδούχους στο 88' όταν ο Κοντοθανάσης έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Μπαρούτα να απομακρύνει σ' έναν χώρο όπου ο Ρόντι έκανε το πλασέ, με τον Νικολακούλη να διώχνει με υπερένταση πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.
Το 2-2 ήταν και το τελικό σκορ, με την μάχη να κορυφώνεται ως το φινάλε και να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον Η Αστραπή κρατάει την τύχη στα πόδια της στις δυο αναμετρήσεις που απομένουν με ΑΟ Αμπελοκήπων (εντός) και ΑΠΟΕΛ(εκτός) και με 2/2 πανηγυρίζει την άνοδο στην Α' Κατηγορία. Από την άλλη, η Δόξα θέλει 2/2 νίκες με Πελασγιώτιδα (εντός) και Ιπποκράτη (εκτός) και την ίδια ώρα ελπίζει σε στραβοπάτημα της ομάδας του Βαγγέλη Μπρισίμη.
Διαιτησία:
Τσιοφλίκη Ανδρομάχη
Βοηθοί: Δεδικούσης Γρηγόριος - Γκαρέλης Κωνσταντίνος
Oι συνθέσεις:
Δόξα Βλαχογιαννίου(Δημήτρης Αλεξανδρής): Μιγδάνης, Παληγιάννης, Χρόνης (61' Γκουρομπίνος Β.), Ιωαννίδης, Περδίκης, Λάκης, Αθανασούλης, Γκουρομπίνος Δ. Τσιάρας (70' Ρόντι), Λιάκος (87΄Κοντοθανάσης), Δούκας (87' Μπαλατσός)

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Βαγγέλης Μπρισίμης): Μπαρούτας, Τσιάρας Α., Μπαντραλέξης (56' Κούρτι λ.τρ.), Κατσιάνος, Νικολακούλης Δ., Βλησαρούλης, Καλτσάς (74' Παπαχρήστου), Τσιάρας Γ., Χουλιαρόπουλος (90΄Παπανικλάου), Αρχοντής (46΄Κόκκορας), Σταθάκος (56' Καραμάνης).