Βαθμολογία

Στάθης Σταθακόπουλος: «Τα όνειρά μου δεν έχουν ταβάνι»

Ο Στάθης Σταθακόπουλος είναι ένας νέος, φιλόδοξος και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που σε ηλικία 21 ετών (γεννημένος 1 Δεκεμβρίου του 2002) έχει καταφέρει να πετύχει πολλά και σημαντικά επιτεύγματα. Αγωνίζεται κυρίως ως δεκάρι, έχοντας πολύ καλή τεχνική και έφεση στο σκοράρισμα.

Ζει και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, έχει από πολύ μικρή ηλικία μεγάλη αγάπη για τον ποδόσφαιρο και προσπαθεί καθημερινά να γίνεται όλο ένα και καλύτερος.

Δουλεύει πάρα πολύ αυτή τη περίοδο και θέλει να κάνει μία «γεμάτη» χρονιά στη Γ’ Εθνική, με σκοπό να ανέβει επίπεδο.

Πιστεύει στο Θεό και μας λέει ότι τον έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές στη ζωή του, ενώ μας μίλησε για τους αγαπημένους του συμπαίκτες, τους προπονητές που θαυμάζει και για τα όνειρά του που δεν έχουν «ταβάνι».

Αν και νέος έχει περάσει από πολύ σημαντικά κλαμπ της Ελλάδας και έχει πάρει σημαντικά εφόδια για το μέλλον.

Τον συναντήσαμε στη Θεσσαλονίκη και είχαμε την ευκαιρία να πούμε πάρα πολλά. Έχει άποψη για ότι αφορά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και θέλει μέσα από την σκληρή δουλειά να πετύχει πολλά.

Έχει συνεργαστεί για χρόνια με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης την «Puma». Το 2017, υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της και του παρείχε όλα όσα χρειαζόταν ως αθλητής για κάποια χρόνια.

Το 2018, κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ και φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, παίζοντας για 1,5 χρόνο στις ομάδες Κ16 και Κ17 της «Ένωσης» στην SL. Για να τον αποκτήσει από την ΠΑΕ Άρης, η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό των τροφείων, περίπου 25.000 ευρώ, για τα τρία χρόνια, σύμφωνα με τον τότε κανονισμό.

Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, που πιστεύει στη σκληρή δουλειά και την αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Έχει φιλοδοξίες τόσο στον αθλητισμό όσο και στις σπουδές του, συνδυάζοντας όλα τόσο αρμονικά.

O Στάθης Σταθακόπουλος παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας και μίλησε για όλους και για όλα. Τον ευχαριστούμε θερμά για την εκ βαθέων συνομιλία μας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Αν και νέος σε ηλικία, έχει περάσει από αρκετές ομάδες και έχεις αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες. Τι έχεις κρατήσει από όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα;

«Έχω κρατήσεις και καλές αναμνήσεις και κακές απ’ όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Με τις περισσότερες ομάδες που δούλεψα πέρασα καλά και όλα πήγαν καλά. Απέκτησα παντού φίλους και αυτό είναι το σημαντικότερο και γενικά έχω κάνει καλές σεζόν».

-Έχεις κρατήσει κάποια καλή συνεργασία με κάποιον προπονητή όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεσαι;

«Η αλήθεια είναι πως έχει πολύ καλή σχέση με τον κ. Πέτρο Στοΐλα, που τον είχαν στον Πανδραμαϊκό. Ήταν πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος και έχουμε κρατήσει μία καλή σχέση».

-Αυτή τη περίοδο είσαι στην Θεσσαλονίκη και σίγουρα είναι μία περίοδο που σκέφτεσαι την επόμενη ημέρα. Πως προετοιμάζεται για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά;

«Η αλήθεια είναι πως δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Έχω δικό μου γυμναστή, δουλεύουμε καθημερινά πολύ και με μπάλα και στο γυμναστήριο. Προσπαθώ να είμαι ήρεμος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, στην καλύτερη δυνατή φόρμα σε ένα μήνα από τώρα».

-Άρα απ’ ότι καταλαβαίνω για σένα το ποδόσφαιρο είναι η ζωή σου…

«Είναι πραγματικά. Πιστεύω αν δεν υπήρχε δεν ξέρω και εγώ ποιος θα ήμουνα και επίσης δεν σου κρύβω πως μεγάλωσα και σε γειτονιά δύσκολη, ήταν για μένα σαν διέξοδος. Μπορεί να είχα κακή κατάληξη…».

-Άρα σαν νέος που είσαι αλλά έχοντας ζήσει πολλά, θα παρότρυνες τα πολύ νέα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο…

«Φυσικά, ακόμη και ας μην παίξεις στο κορυφαίο επίπεδο ποδοσφαίρου, μπορείς να κερδίσεις πάρα πολλά από το να παίζεις ποδόσφαιρο ή και να κάνεις οποιοδήποτε άλλο σπορ. Μπορείς σίγουρα να κερδίσεις στοιχεία χαρακτήρα όπως υπομονή, πειθαρχία, εργατικότητα και άλλα πολλά. Και το σημαντικότερο είναι να χαίρεσαι αυτό που κάνεις».

-Η Γ’ Εθνική είναι μία κατηγορία που έχεις παίξει, θα ήθελα τη γνώμη σου, είναι μία δύσκολη κατηγορία για ένα νέο παιδί;

«Είναι μία κατηγορία με πολύ καλούς παίκτες, απλά το πρόβλημα είναι πως ανά διαστήματα δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Δηλαδή δεν ευνοεί παίκτες όπως εμένα και όταν λέω αυτό εννοώ παίκτες που τα κύρια χαρακτηριστικά τους στοιχεία είναι η τεχνική, η καλή ντρίπλα. Κυρίως σε αυτή τη κατηγορία προωθείται η δύναμη και έτσι παίζεται το ποδόσφαιρο. Άρα λοιπόν είναι ένα μειονέκτημα για παίκτες σαν εμένα να παίζουν σε αυτή την κατηγορία. Βέβαια αν είσαι καλός παίκτης, μπορείς σε όλες τις κατηγορίες να κάνεις σημαντικά πράγματα».

-Ο δικός σου στόχος για τη νέα χρονιά;

«Δικός μου στόχος είναι να υπογράψω σε μία καλή ομάδα στην Γ’ Εθνική πάλι που θα μπορέσω να παίξω όλα τα παιχνίδια. Προσωπικός μου στόχος είναι και να βάλω πάρα πολλά γκολ, γιατί όχι και να βγω πρώτος σκόρερ, ώστε μετά να κοιτάξω για ψηλά ή Ελλάδα ή και να φύγω κάπου εκτός, να το κυνηγήσω έτσι. «Διψάω» για διάκριση, έχω πάει καλά, θα μπορούσα να είχα πάει ακόμη καλύτερα ως τώρα, όμως αυτή τη φορά θα είμαι 100% συγκεντρωμένος μόνο στη δουλειά μου χωρίς να κοιτάω οτιδήποτε άλλο. Πίστη και ταπεινότητα και όλα θα πάνε καλά».

-Αυτή την περίοδο νιώθεις πως είσαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αγωνιστικά;

«Πιστεύω ότι θα διακριθώ, πιστεύω ότι είμαι καλά γιατί δουλεύω σκληρά και πάντα το σημαντικότερο είναι εκτός από το σώμα σου είναι και το πώς νιώθεις μέσα σου. Εγώ είμαι παίκτης αυτοπεποίθησης, ψυχολογίας. Έχω πίστη και πιστεύω δεν θα με σταματήσει κανείς!».

-Άρα απ’ όλα μου λες καταλαβαίνω πως το ποδόσφαιρο για εσένα είναι κάτι που το είχες μέσα σου από μικρός, δεν προέκυψε τα τελευταία χρόνια…

«Εννοείται πάντα! Είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο. Δεν γνωρίζω πόσο ψηλά μπορώ να φτάσω, αλλά θέλω να το διεκδικήσω. Θεωρώ πως αξίζω να παίξω στο κορυφαίο επίπεδο στην Ελλάδα και θα κάνω τα πάντα για να φτάσω ψηλά γιατί για εμένα το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά η ζωή μου».

-Υπήρχε κάποιο άτομο στο συγγενικό σου περιβάλλον που να έπαιζε ποδόσφαιρο;

«Νομίζω είμαι ο μόνος. Νιώθω ότι περισσότερο το πήρα αυτό από την γειτονιά που μεγάλωσα. Παίζαμε μικροί και έτσι σιγά – σιγά ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ. Δηλαδή μπορεί να ήμουν 5-6 χρονών και να παίζαμε μπάλα με φίλους».

-Άρα έχεις κάνει και θυσίες για να προχωρήσεις και να παίζεις τώρα στην Γ’ Εθνική…

«Ναι εννοείται αυτό. Αν και μου αρέσει να βγαίνω, προσπαθώ να μην βγαίνω τόσο πολύ, δεν πίνω σχεδόν ποτέ αλκοόλ. Δεν έχω καπνίσει ποτέ. Με το σχολείο αν και ήμουν καλός μαθητής δεν το κυνήγησα τόσο. Αν και στο μέλλον είναι κάτι που θέλω να κάνω, δηλαδή να σπουδάσω, γιατί θεωρώ πως είναι σημαντικό να ξέρεις πολλές γλώσσες και να έχεις κάποιο πτυχίο στα χέρια σου».

-Οι στόχοι σου για τη νέα χρονιά;

«Σίγουρα θέλω κάθε χρόνο και κάθε μέρα να πετυχαίνω νέους στόχους αλλά επειδή από μικρός έλεγαν πως έχω πολύ ταλέντο, έχοντας περάσει και από πολύ καλές ομάδες, θεωρώ πως αξίζω και θέλω να παίξω σε ανώτατο επίπεδο ή στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό. Το όνειρό μου είναι να κάνω μία συμμετοχή στο Champions League, έστω και στα 33 μου χρόνια».

-Υπάρχει κάτι που κάνεις πριν μπεις στον αγώνα;

«Να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάποιο γούρι. Απλά μπαίνω μέσα και λέω είμαι εγώ και μόνο εγώ! Και νομίζω είναι κανόνας ζωής γενικά, γιατί ο κόσμος είναι ζόρικος και αν δεν είσαι σίγουρος γι’ αυτό που κάνεις θα σε «φάνε». Οπότε πρέπει να μπεις μέσα και να δηλώσεις παρών, σεβόμενος όλους τους άλλους πάντα.

-Υπάρχει κάποιο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα για εσένα;

«Ίνδαλμα από την πρώτη στιγμή που τον είδα, πολύ πριν γίνει διάσημος στον κόσμο όλον ήταν ο Νεϊμάρ. Εγώ τον είδα πρώτη φορά όταν ήμουν 10 χρονών, τότε αυτός ήταν 17-18 χρονών. Ο τρόπος που παίζει, η χαρά που δίνει στον κόσμο, το θέαμα, το απρόβλεπτο είναι κάτι που το έχω και εγώ. Από Έλληνες ένας που έχω και πολύ καλές σχέσεις και με έχει βοηθήσει σε πολλές στιγμές με σημαντικές συμβουλές είναι ο Βασίλης Τσιάρτας. Είναι για εμένα ίσως το μεγαλύτερο δεκάρι που έχει παίξει ποτέ μπάλα εδώ στη χώρα μας. Έχουμε μέχρι και σήμερα επικοινωνία μαζί του».

-Αγαπημένος συμπαίκτης;

«Είναι ο Πολ Γουερέ. Είναι ένα παιδί από την Κένυα. Έχουμε περάσει μαζί από το Διαβολίτσι. Ήταν μία μαγική χρονιά. Η ομάδα ήταν τότε Γ’ Εθνική, όλοι περίμεναν ότι θα υποβιβαστεί ο σύλλογος, παρόλα αυτά βγήκαμε 3οι και παίζαμε την άνοδο μέχρι προτελευταίο ματς. Δηλαδή η Παναχαϊκή το πήρε, πήγε στην SL2, είχε μικρή διαφορά, η Λευκάδα και εμείς. Τότε ήμουν μαζί με τον Πολ, μιλάμε για ένα εξτρέμ που έχει περάσει και από την SL1 έχει παίξει στην Καλλονή. Πολύ ποιοτικός, πολύ γρήγορος παίκτης. Είναι πάρα πολύ καλός μου φίλος. Επίσης έχω έναν ακόμη αγαπημένο συμπαίκτη. Ο Ιvan Vasiljevic, είναι σέντερ μπακ, Σέρβος και περάσαμε μαζί πολύ ωραία στη Δράμα. Είναι έναν σπουδαίος παίκτης και άνθρωπος, τώρα παίζει Α’ Βοσνίας».

-Θυμάσαι κάποιο παιχνίδι που έγινε κάτι πολύ σημαντικό για εσένα;

«Σε επίπεδο Ακαδημιών με την φανέλα του Άρη, είχα σκοράρει γκολ νίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ, που είναι σημαντικό γιατί ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη Ακαδημία μέχρι και σήμερα και είναι σημαντικό να τους κερδίζεις. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν σε επίπεδα Κ15. Γενικά έχω πετύχει πολλά γκολ οπότε δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο να θυμάμαι…».

-Για εσένα κορυφαίος Έλληνας ή ξένος προπονητής;

«Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, γιατί μου αρέσει το στυλ αυτό, το να παίζεις ποδόσφαιρο ωραίο. Δεν μου αρέσει αυτοί που κάνουν άμυνα, που περιμένουν τον αντίπαλο. Στην Ελλάδα θαυμάζω τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Παρουσιάζει κάτι πολύ πρωτότυπο για την χώρα μας».

-Θέλω να μου πεις αν πιστεύεις κάπου και αυτό φαντάζομαι να σου δίνει και δύναμη να προχωρήσεις…

«Φυσικά πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα παίρνεις αυτό που αξίζεις και όποια δυσκολία έχω περάσει, έχει γίνει για έναν λόγο, έχω βγει καλύτερος απ’ όποια δοκιμασία. Έχω πολύ μεγάλη πίστη στο Θεό. Αν και κάποιες φορές την χάνω, προσπαθώ να μου υπενθυμίζω ότι είναι εδώ για εμένα και με έχει σώσει σίγουρα από μεγάλα λάθη».

-Φέτος είχαμε πολλές επιτυχίες ως χώρα σε επίπεδο νέων αλλά και ανδρών στο ποδόσφαιρο. Θεωρείς πως ήταν κάτι τυχαίο ή έχουν εξελιχθεί τα πράγματα;

«Το UEFA Conference League είναι σίγουρα ταβάνι για τη χώρα μας. Δηλαδή καμία ομάδα ποτέ δεν θα κατακτήσει κάτι παραπάνω. Είναι μία πολύ αξιόλογη διοργάνωση, γιατί παίζουνε πολύ καλές ομάδες, όπως Φιορεντίνα, Άστον Βίλα, Φενέρμπαχτσε και σίγουρα είναι πολύ καλύτερες από αυτές που είναι εδώ. Οπότε ήταν και υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός με τον καινούργιο προπονητή είχε εξαιρετική εικόνα με πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό σύνολο, πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως αν τον είχαν αυτόν τον προπονητή από τον Σεπτέμβριο θα είχαν πάρει μάλλον και το πρωτάθλημα. Και θεωρώ πως είναι φαβορί για του χρόνου να το πάρουν. Αν και είναι καλός και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα. Σε επίπεδο νέων τα παιδιά έκαναν κάτι σπουδαίο. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο και ελπίζω τα παιδιά αυτά να παίξουν επαγγελματικά, αν όχι στον Ολυμπιακό κάπου αλλού στην SL1».

Το βιογραφικό του…

Ο Στάθης Σταθακόπουλος είναι μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται με την ίδια άνεση τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξί άκρο της επίθεσης όσο και ως επιθετικό χαφ. Είναι γεννημένος 1 Δεκεμβρίου του 2002 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες του Απόλλων Πόντου έπειτα την σεζόν 2016-2017 μεταγράφηκε στα Κ15 της ΠΑΕ Άρης όπου έμεινε εκεί για δύο χρόνια μέχρι και την σεζόν 2017-2018 όπου είχε 14 τέρματα σύνολο 6 την σεζόν 2016-17 και 8 την σεζόν 2017-18 και 10 ασίστ (5 κάθε σεζόν). Από τις καλές του εμφανίσεις έπεισε τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ και την σεζόν 2018-2019 αγωνίστηκε στην Κ17 της Α.Ε.Κ. πρωτάθλημα της Super League. Εκεί είχε 7 τέρματα 1126 λεπτά συμμετοχής και 3 ασίστ, μετά πήρε μεταγραφή στην Κ19 της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα της Super League 2 εκεί κατάφερε να πετύχει 12 τέρματα και 16 ασίστ σε μόλις 19 συμμετοχές.

Στην συνέχεια μεταγράφηκε στον ΑΟ Διαβολιτσίου εκεί πήρε τις πρώτες του συμμετοχές και εμπειρίες από την Γ’ εθνική στις αρχές του 2021 και εκεί σε 7 συμμετοχές είχε 1 τέρμα και 2 ασίστ. Την επόμενη χρονιά 2021-2022 είχε 12 συμμετοχές με 2 τέρματα και 6 ασίστ, πριν τον Πανδραμαϊκό αγωνίστηκε στην Ζάκυνθο. Τελευταία του ομάδα ήταν ο Άρης Πετεινού την χρονιά όπου ολοκληρώθηκε. Εκεί έμεινε το πρώτο μισό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τέλος έχει φορέσει την φανέλα της εθνικής ομάδας Κ15 (3 συμμετοχές) και Κ16 (3 συμμετοχές).

*Η φωτογράφιση της συνέντευξης έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους και στον Λευκό Πύργο.