Βαθμολογία

Προφορική συμφωνία με Λούκας Πολέτο…

Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή κινείται δυνατά στις μεταγραφές, αλλά δεν πρόκειται να ανακοινώσει καμία αν δεν ανακοινωθεί η αδειοδότηση της ομάδας από την αρμόδια επιτροπή. Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΛ συμφώνησε με τον Ιταλοβραζιλιάνο Λούκας Πολέτο που είναι γνώριμος στο λαρισινό κοινό από τη θητεία του στον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά κυρίως από τη θητεία του στον Λεβαδειακό που δύο φορές ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ανόδου της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Με τον Λεβαδειακό είχε 98 συμμετοχές, πέτυχε 22 τέρματα και έδωσε 16 ασίστ.
O Λούκας Πολέτο Κόστα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1995 στο Μπέλο Οριζόντε, της Βραζιλίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μίλαν πριν πάει στη Σάντος το 2016. Την επόμενη χρονιά 2017-18 ανήκε στο τιμ της πασίγνωστης Γκρέμιο, όπου μαζί της αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια της Βραζιλιάνικης Λίγκας.
Στην Ελλάδα αρχικά αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα Λάρισας και της Ξάνθης. Στον Απόλλωνα Λάρισας έκανε εκπληκτική χρονιά όπου σε 24 παιχνίδια είχε επτά ασίστ και πέτυχε τρία γκολ.
Τον απέκτησε η Ξάνθη, για να δοθεί στη συνέχεια στον Λεβαδειακό αρχικά δανεικός και μετά ελεύθερος, με τον οποίο πανηγύρισε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Ήταν πρωταγωνιστής στην εκπληκτική σεζόν της ανόδου (2021-22) με 11 γκολ (και 6 ασίστ), πιο σημαντικό όλων φυσικά εκείνο στον εκτός έδρας αγώνα μπαράζ με τη Βέροια (0-1).
Το καλοκαίρι αποχώρησε από τον Λεβαδειακό κι επέστρεψε στην πατρίδα του για την Κρισιούμα, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Μπρούσκε.
Ένα χρόνο μετά, ξαναπήγε στον Λεβαδειακό και αγωνίστηκε με το Νο.70 στη φανέλα του.
Φέτος είχε 18 συμμετοχές, δύο γκολ, δύο ασίστ, ενώ δέχθηκε τρεις κίτρινες κάρτες.
Όταν ήρθε στη Λάρισα για τον Απόλλωνα Λάρισας παρών ήταν η μεγάλη ποδοσφαιρική φυσιογνωμία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και της Εθνικής, που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80, Paulo Roberto Curtis Costa.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία