Βαθμολογία

Οι αριθμοί της 5ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την 1.300η νίκη του στην Α’ Εθνική/Super League με το 3-1 απέναντι στη Λαμία. Από το 1959-60 και την καθιέρωση του πρωταθλήματος οι Πράσινοι έχουν επικρατήσει σε 802 αναμετρήσεις στην έδρα τους και σε 495 εκτός, ενώ υπάρχουν και τρεις που έγιναν σε ουδέτερη έδρα.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη του νίκη στις 25 Οκτωβρίου 1959, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 2-1 απέναντι στον Παναιγιάλειο.
Είναι η δεύτερη ομάδα που φτάνει σε αυτό το ορόσημο με τις 1.300 νίκες, ενώ ο Ολυμπιακός πρώτος, με 1389 νίκες πλέον. Ακολουθούν η ΑΕΚ με 1.195 και ο ΠΑΟΚ με 1.062.

Τις 100 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσε ο Λευτέρης Λύρατζης στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα το Σάββατο (13/4). Ο Έλληνας αμυντικός έχει συνολικά 65 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, 27 με το Βόλο και 8 με τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε κάνει ντεμπούτο στη Super League στις 19 Ιανουαρίου 2019 στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-0. Έχει σημειώσει δύο γκολ σε αυτές τις 100 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις και τα δύο είναι για το πρωτάθλημα και τα έχει πετύχει με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και του Βόλου.

Μετά από επτά αγώνες χωρίς νίκη στα Γιάννινα, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το τρίποντο και μαζί με την αρνητική παράδοση που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια του με τον ΠΑΣ (τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες), έσπασε και το σερί με τις πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς ήττα ανεξάρτητα έδρας. Παράλληλα, οι δύο ομάδες είναι πλέον στην απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους στα τριάντα παιχνίδια που έχουν δώσει και στις δύο έδρες, αφού έχουν από δέκα νίκες και υπάρχουν και δέκα ισοπαλίες.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 74 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα και έχει κάνει την καλύτερη επίδοση από πλευράς παραγωγικότητας τα τελευταία 25 χρόνια. Τη σεζόν 1999-00, με το ρεκόρ των 92 τερμάτων είναι η τελευταία φορά που ξεπέρασε τα 70 γκολ, ενώ η δεύτερη καλύτερη επίδοση των τελευταίων 25 ετών είναι τα 68 γκολ του 2014-15. Οι Πράσινοι στα 65 χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League έχουν ξεπεράσει το όριο των 80 τερμάτων δέκα φορές.

Τα πέντε τέρματα απέναντι στον Άρη στο πρωτάθλημα έφτασε ο Έκι Πόνσε, ο οποίος έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, απέναντι στην οποία έχει σημειώσει συνολικά επτά τέρματα, μαζί με τα δύο για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος. Μαζί στην κορυφή των προτιμήσεων του είναι και η Λαμία, με την ίδια αναλογία (πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο Ελλάδος).

Την πρώτη τριάδα μόνο για αγώνες της Super League μοιράζονται ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η Λαμία που έχουν δεχθεί πέντε γκολ από τον επιθετικό των Κιτρινόμαυρων.

ΠΗΓΗ