Βαθμολογία

«H ομάδα πρέπει να βγει στη Super League»

Ένας νεοφερμένος που ωστόσο γνωρίζει καλά τα της ΑΕΛ και ένας από τους πρωταγωνιστές της ανόδου στη Football League απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Ο λόγος για τους Κώστα Κουρτεσιώτη και Αλέξανδρο Τσεμπερίδη.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΙΩΤΗΣ
-Ποιοί ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να …μετακομίσεις στην ΑΕΛ;
-Όταν έχεις πρόταση από την ΑΕΛ δεν χρειάζεται να το σκεφτείς και πολύ. Είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με υπέροχο κόσμο, δεν το σκέφτηκα σχεδόν καθόλου και ήρθα στην ομάδα.
-Υπήρχε κάποιος λόγος που δεν έμεινες στον Τύρναβο;
-Όχι, ήταν μία χρονιά η οποία πέρασε, αποδέχθηκα την πρόταση της ΑΕΛ και συνεχίζω εδώ.
-Με τον Τύρναβο έκανες μια πολύ καλή χρονιά, ήταν αυτό που σου έδωσε την δυνατότητα για την ΑΕΛ;
-Όντως έκανα μια αρκετά καλή χρονιά και πιστεύω πως αυτό ήταν ο κυριότερος λόγος που ήρθα στην ΑΕΛ.
-Πως εξελίσσεται η προετοιμασία;
-Μέχρι στιγμής εξελίσσεται πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχουν τραυματισμοί που είναι το κυριότερο και ελπίζω να εξελιχθεί ανάλογα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα που μας ζητάει ο προπονητής, δουλεύουμε καθημερινά και ελπίζουμε όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα να είμαστε έτοιμοι.
-Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΛ για φέτος;
-Δε νομίζω πως υπάρχει άλλος στόχος για την ΑΕΛ, είναι ξεκάθαρος, η ομάδα πρέπει να βγει στη Super League.
-Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα όμως…
-Ο στόχος της ΑΕΛ είναι ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, θα κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο.
-Ξεχωρίζεις κάποια άλλη ομάδα από τον όμιλο;
-Πιστεύω ότι και ο Ηρακλής με τις μεταγραφικές του κινήσεις δείχνει δυνατός. Κάτι άλλο ιδιαίτερο δεν βλέπω.
-Είπες πως η ΑΕΛ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Αυτή την διαφορά πως την καταλαβαίνεις καθημερινά, πως την αισθάνεσαι;
-Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Πρώτα απ’ όλα νιώθεις μία πίεση, μια…, είναι η αύρα της ομάδας. Είναι το μέγεθος της ΑΕΛ, είναι ο κόσμος της. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την ΑΕΛ με καμία άλλη ομάδα της κατηγορίας. Είναι μεγάλη ομάδα, όταν έχει πάρει πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, είναι λογικό να υπάρχει κάποια πίεση, αγωνιστική και μη, ώστε να προχωρήσει η ομάδα και να πάει καλά.
-Συμπληρώσατε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Είστε στο επίπεδο που πρέπει για την εποχή;
-Η ομάδα έχει ένα πλάνο. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σ’ αυτό, προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Βαδίζουμε σταθερά.
-Ένα σχόλιο για τον προπονητή σου και την δουλειά που κάνει…
-Ο προπονητής έχει δείξει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει πάρει δύο ανόδους. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Δουλεύουμε, προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα που ο προπονητής θέλει και ελπίζω να τα βγάλουμε όλα στο γήπεδο.
-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις;
-Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, τον χρειαζόμαστε. Εξάλλου ο κόσμος της ΑΕΛ έχει δείξει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα, είτε εντός, είτε εκτός έδρας και ελπίζω στο τέλος να τον ικανοποιήσουμε με την άνοδο στη Super League.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΙΔΗΣ
-Έχεις πολλές μεταγραφές και πολλές αλλαγές από πέρυσι. Πιστεύει ότι αυτό το γεγονός δυσκολεύει την ομάδα στο να μονταριστεί;
-Σίγουρα είναι δύσκολο και για τον προπονητή να διαχειριστεί μια τέτοια ομάδα, να την φτιάξει έτσι όπως θέλει γιατί είναι όλοι οι παίκτες καινούριοι, αλλά είναι ο προπονητής καινούριος. Μείναμε πολύ λίγοι από πέρυσι, αποκτήθηκαν όμως καλοί ποδοσφαιριστές, έμπειροι. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό για την ομάδα γιατί τους έμπειρους ποδοσφαιριστές μπορείς εύκολα να τους χειριστείς γιατί όλοι έχουν παίξει και σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Απ’ ότι φαίνεται πηγαίνει καλά η ομάδα.
-Πιστεύεις πως μπορεί να καταφέρει κάτι παρόμοιο με πέρυσι, δηλαδή να πρωταγωνιστεί από την πρώτη στιγμή του πρωταθλήματος;
-Δε νομίζω ότι θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, γιατί η Β’ Εθνική είναι λίγο διαφορετική από την Γ’. Εκεί ήσουν μόνο εσύ, τώρα βλέπουμε ότι υπάρχουν ομάδες όπου μπορείς να στραβοπατήσεις, γι’ αυτό και είναι σημαντικό παιχνίδι με παιχνίδι να προχωράμε. Δεν μπορούμε ότι κάποια ομάδα θα πάει τρένο, δεν μπορούμε να το πούμε για καμία ομάδα. Απλά νομίζω ότι αρχικά, βάσει ρόστερ, έχουμε ένα προβάδισμα, αλλά όλα αυτά στο γήπεδο γιατί με τα λόγια δεν κάνεις τίποτα.
-Εσύ ξεχωρίζεις κάποια ομάδα από τον όμιλο;
-Όχι, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ούτε τον Ηρακλή γιατί έχει οικονομικά προβλήματα, που είναι πολύ σημαντικό και σε βάθος χρόνου αυτά να βγουν στην επιφάνεια. Αυτό όμως δεν μας ενδιαφέρει γιατί μπορεί να βρεθεί κάποια ομάδα που δεν πάει για άνοδο, π.χ. η Καλαμαριά, να δέσει καλά και να πάει πολύ καλά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να βλέπεις παιχνίδι με το παιχνίδι, να μαζέψεις τους πόντους που θέλεις, να βγεις πρωταθλητής, αν πας στα play offs με το καλό και να το πάρεις.
-Ένα σχόλιο για την μέχρι τώρα προετοιμασία;
-Νομίζω πως μέχρι τώρα έχει κυλήσει καλά. Διπλές και τριπλές προπονήσεις και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους κυρίους Αλεξούλη και Καπετανόπουλο που μας κάνουν την ζωή εδώ πιο εύκολη, οτιδήποτε χρειαζόμαστε είναι εδώ. Πάει καλά η προετοιμασία, τα παιδιά όλα έχουν διάθεση, το έχει δει και ο προπονητής αυτό, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να γίνει ακόμη καλύτερη η ομάδα στα φιλικά και να είμαστε έτοιμοι στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα.
-Η ομάδα παρουσίασε το πρόσωπο που θα ήθελες στα φιλικά, βάσει και του χρόνου προετοιμασίας;
-Ακόμη η ομάδα δεν είναι έτοιμη, μιας και δεν έχουμε μπει ακόμη σε κάποια ειδικά πράγματα, όπως είναι οι ταχύτητες που σε κρατάνε φρέσκο. Πιστεύω ότι και ο προπονητής είναι ευχαριστημένος που ξέρει καλύτερα, άρα νομίζω ότι πάμε καλά, βάσει αυτού του οποίου περιμέναμε.
-Θεωρείς ότι στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ θα έχει να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες και πολύ δύναμη;
-Σίγουρα, το πιστεύω αυτό. Και το γήπεδο που παίξαμε με την Ερμιονίδα ήταν τραγικό, θα συναντήσουμε τέτοια γήπεδα σίγουρα, ιδιαίτερα στην καρδιά του χειμώνα. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό. Δηλαδή η ομάδα εκτός από το σύνολο, ότι έχει καλή τεχνική, τακτική κατάρτιση και πιθανά η κυκλοφορία να γίνει ακόμη καλύτερη, πρέπει να έχει πολύ πάθος και να μπορεί να κυριαρχήσει σε όλα τα σημεία, με όλους τους αντιπάλους.
Σίγουρα θα μας παίζουν για να κρατήσουν το μηδέν και εμείς πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να τους κερδίζουμε σε όλους τους τομείς.
-Το μήνυμα σου για τον κόσμο;
-Ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ΑΕΛ, ακόμη και όταν δεν ήμουν εδώ το ήξερα αυτό. Η ΑΕΛ πάντα έχει την υποστήριξη του κόσμου, είτα πάει καλά, είτε όχι, εμείς θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους και φέτος και μακάρι να είμαστε καλοί σε όλα τα παιχνίδια για να ανέβει η ομάδα στη Super League.
-Τα δύο τελευταία χρόνια έχει δύο ανόδους. Κάνεις ειδικό πρόγραμμα με βάρη για να σηκώσεις και τρίτη κούπα;
-Πέτυχα δύο καλούς στόχους τα δύο τελευταία χρόνια, γι’ αυτό είμαστε και εδώ για να πετύχουμε ακόμη έναν πολύ σημαντικό στόχο. Ήμουν σε μια μεγάλη ομάδα, τον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν το πέτυχα, αλλά με την ΑΕΛ είναι εντελώς διαφορετικά. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που έχει πετύχει πολλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, μακάρι να πετύχουμε τον στόχο μας.
-Το μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ, εσάς τους παίκτες σας αγχώνει στην προσπάθειά σας για καθιέρωση και θέση στο βασικό σχήμα;
-Είναι κάτι που μας το έχει επισημάνει ο προπονητής μας, αλλά το βλέπουμε και εμείς βέβαια. Υπάρχουν σχεδόν δύο ισοδύναμοι παίκτες σε κάθε θέση. Νομίζω πως αυτό είναι καλύτερο γιατί είναι πολλά τα ματς και ο στόχος είναι ένας, η ομάδα να κερδίσει την κατηγορία. Αν ένας ποδοσφαιριστής κάνει όλες τις συμμετοχές και η ομάδα δεν ανέβει ή κάνει τις μισές και η ομάδα ανέβει, κερδισμένος θα περισσότερο αν η ομάδα ανέβει. Άρα πρέπει να το δούμε έτσι όλοι οι παίκτες, πιο ουσιαστικά και πιο έξυπνα γιατί όλοι έχουμε να κερδίσουμε από αυτό.
-Είναι τόσο μεγάλη η πίεση όταν αγωνίζεσαι με την φανέλα της ΑΕΛ τελικά;
-Ναι είναι μεγάλη η πίεση. Πρέπει οποιαδήποτε στιγμή στο 90λετπο όχι απλά να κερδίζεις, αλλά να παίζεις και καλό ποδόσφαιρο, αυτό το έζησα και πέρυσι. Αυτό σε κάνει καλύτερο ποδοσφαιριστή, από την άλλη μπορεί να βρεθείς σε μια κακή μέρα και ο κόσμος να σου φωνάξει, αλλά είναι παίκτες και παίκτες που μπορούν να το αντέξουν αυτό. Δεν μπορούν να το αντέξουν όλοι, έτσι νομίζω. Είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή που έχει όνειρα και φιλοδοξίες, ανεξαρτήτου ηλικίας, να παίζει σε τέτοιες ομάδες, όπως είναι η ΑΕΛ. Θεωρώ ότι είναι καλό.