Βαθμολογία

Εμφατική επιστροφή στις νίκες για τον Αχιλλέα (PICS)

Μια πολύ σπουδαία εμφάνιση και μια μεγάλη νίκη πέτυχε σήμερα (19/11) το μεσημέρι ο Αχιλλέας Φαρσάλων που επικράτησε με 3-0 του ΑΠΟΚ Βελούχι για την 9η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Τάκη Παραφέστα ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα φτάνοντας τους επτά βαθμούς στην δύσκολη μάχη που έχει να δώσει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε δυνατά για τις δυο ομάδες με πολλές μονομαχίες σε ένα κακό και λασπωμένο αγωνιστικό χώρο, παρουσία 600 θεατών που βρέθηκαν στο γήπεδο στηρίζοντας με τις φωνές και τα συνθήματα τους, την προσπάθεια της ομάδας, με τον Αχιλλέα να είναι καλύτερος του Βελουχίου και την υπεροχή αυτή να καρποφορεί δυο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ είχε και διπλό οριζόντιο δοκάρι. Στην επανάληψη ο Αχιλλέας μπήκε δυνατά με στόχο να καθαρίσει το παιχνίδι με ένα δεύτερο τέρμα πράγμα το οποίο έγινε με το τέρμα του Βούλγαρη, ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες να πετύχει και άλλα τέρματα.

Με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ο Κόλα εκτέλεσε το κόρνερ με τον Κούλπα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και στην επαναφορά ο Μανιώτης από κοντά έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε την φάση της αναμέτρησης με διπλό οριζόντιο δοκάρι για την λαρισινή ομάδα. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ ο Κούλπας έκανε τη κεφαλιά με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Λαμπρόπουλου και στην επαναφορά ο Οικονόμου έκανε νέα κεφαλιά με την μπάλα να τραντάζει εκ νέου το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 21' νέα χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Τάκη Παραφέστα όταν ο Καραγκούνης έδωσε πάσα στον Νεμπεγλέρα και ο Νέμπε με σουτ έστειλε τη μπάλα παράλληλα με την εστία του τερματοφύλακα του ΑΠΟΚ. Ένα ΑΠΟΚ που έψαχνε να βγει μπροστά κυρίως με αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο 25' όταν ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ, ο Κούλπας γύρισε την μπάλα προς τα πίσω με τον Γιαουμπλάρη να γίνεται κάτοχος της να κάνει το σουτ όμως την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς.

Τελικά στο 43' η υπεροχή του Αχιλλέα καρποφόρησε και έφτασε στο 1-0 όταν ο Αναγνώστης από τα αριστερά έκανε τη κούρσα πάσαρε στο Βούλγαρη αυτός με τη σειρά του έδωσε την ασίστ στο Συράκο και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λαμπρόπουλου μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Βούλγαρης και Καραγκούνης άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 55' ο πολύ μαχητικός Συράκος έκανε τη σέντρα για τον Βούλγαρη που έπιασε το σουτ με τον τερματοφύλακα του Βελουχίου να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 58' νέα χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Καραμπούζης έκανε σέντρα για τον Νέμπε, αυτός έστρωσε στο Βούλγαρη που από πολύ κοντά έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ύστερα από σέντρα του Καραγκούνη, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ο Συράκος βγήκε νικητής από τις μονομαχίες του με τους παίκτες του ΑΠΟΚ έδωσε πάσα στο Βούλγαρη και εκείνος με ξαφνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ένα λεπτό μετά το γκολ ο Βούλγαρης έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 80' πολύ καλό σουτ του Συράκου με τον τερματοφύλακα να διώχνει ενστικτωδώς. Στο 81' νέα καλή στιγμή για τα Φάρσαλα όταν ο Μίχος πάσαρε στον Νέμπε και αυτός στο Συράκο που από κοντά έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Τελικά στο 90' ήρθε και το 3-0 όταν ο Μίχος έβγαλε τη κάθετη στον Καραμπούζη αυτός βρήκε το Λόλα που με όμορφο πλασέ έκανε το τελικό 3-0. Ο σκόρερ αφιέρωσε το τέρμα στη μητέρα του που "έφυγε" από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

Διαιτησία: Ρούσσης (Αναστασίου, Σάκκας).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Καραμπούζης, Αναγνώστης, Μανιώτης, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κούλπας (83' Τλούπας), Κόλα (60' Μίχος), Συράκος, Καραγκούνης (81' Χατζής), Βούλγαρης (73' Λόλας).

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος (46' Ρεσίτης), Χαλλής, Πασής, Σιάτρας, Γιαουμπλάρη (32' λ.τ. Μπόγδανος), Κατσαπούρος, Λάπας Ι., Λάπας Ν. (68' Λέρης), Κόλλιας, Κακάβας, Γενιτσαρόπουλος (82' Αθανασόπουλος).

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ