Βαθμολογία

Χωρίζουν οι δρόμοι Αχιλλέα Φαρσάλων-Παραφέστα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ifarsala.gr οι δρόμοι του πολύπειρου προπονητή Τάκη Παραφέστα και του Αχιλλέα Φαρσάλων θα είναι διαφορετικοί την νέα χρονιά.

Όλα αυτά καθώς η ομάδα παρέθεσε αποχαιρετιστήριο τραπέζι στην «krousta» στο μέχρι τώρα «αρχιτέκτονα» της φετινής πορείας και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας με την κατάκτηση του φετινού νταμπλ.

Ο πολύπειρος κόουτς ανέλαβε τις τύχες των «Μυρμιδόνων» στις 24 Νοεμβρίου του 2015 και την περσινή σεζόν ο Αχιλλέας κατέλαβε την 2η θέση και ήταν και φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου έπειτα από «μάχη» σώμα με σώμα με τον Απόλλων Λάρισας.

Την φετινή σεζόν όμως η Διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» έδωσε από την αρχή τα «κλειδιά» στον κ. Παραφέστα και η πορεία τους δικαίωσε απόλυτα καθώς ο Αχιλλέας κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ και να επιστρέψει στην Γ Εθνική έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια.

Ο 63 χρόνος τεχνικός είναι από τους ελάχιστους προπονητές στον Νομό που γνωρίζει τόσο καλά τον «δρόμο» των επιτυχιών και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέσω της πορείας του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πληροφορίες της εφημερίδας «Ε» αναφέρουν ότι ο Τύρναβος θα είναι ο επόμενος σταθμός του κ. Παραφέστα.

Ο Sir Τάκης όπως είναι το «παρατσούκλι» του σε μια πορεία 29 ολόκληρων ετών στους πάγκους των ομάδων έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με πολλές επιτυχημένες και αξιομνημόνευτες πορείες, ανόδους, πρωταθλήματα αποτελώντας παράλληλα παράδειγμα προς μίμηση με την γενικότερη συμπεριφορά του μάθησης, μεταδίδοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του σε πολλούς νέους που επέλεξαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και είχαν την τύχη να διδαχτούν από αυτόν.

Το πρώτο του πρωτάθλημα ως προπονητής το κατέκτησε το μακρινό 1989 όταν με τον Απόλλων Λάρισας κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής και παράλληλα την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία. Δέκα χρόνια αργότερα κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής στην Α ΕΠΣΛ κατηγορία με τον Ηρακλή Λάρισας τον οποίο και ανέβασε στην Δ Εθνική.

Με τον Ηρακλή κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμη δυο κατακτήσεις πρωταθλημάτων και μάλιστα σερί στην Α ΕΠΣΛ τις σεζόν 2000-01 και 2001-02 όμως δεν κατάφερε να πετύχει την άνοδο στην Δ Εθνική. Την σεζόν 2003-04 ως πρώτος προπονητής της ΑΕΛ κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και παράλληλα την άνοδο στην Β Εθνική κατηγορία.

Η επόμενη κατάκτηση πρωταθλήματος και ανόδου για τον πολυνίκη προπονητή έλαβε χώρα την σεζόν 2010-11 όταν με τον Αμπελωνιακό κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΛ και την άνοδο στην Δ Εθνική, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν κατέκτησε το κύπελλο της Δ Εθνικής με την ομάδα του Αμπελώνα.

Την σεζόν 2014-2015 κατέκτησε με την ομάδα του Αμπελωνιακού εκ νέου το νταμπλ στην Α ΕΠΣΛ χάνοντας στα μπαράζ την άνοδο στην Γ Εθνική. Ενώ η φετινή σεζόν τον βρήκε με κατάκτηση του νταμπλ και της ανόδου με τα «κιτρινόμαυρα» του Αχιλλέα Φαρσάλων.

Επίσης έχει εργαστεί ως προπονητής στον Α.Ο. Καρδίτσας (Δ Εθνική), στα Τρίκαλα (Γ Εθνική), στον Τύρναβο (Γ Εθνική), στον Ηρακλή Σοφάδων (Δ Εθνική), στον Ρήγα Φερραίο (Δ Εθνική) και στον Φαλανιακό (Α ΕΠΣΛ). Την ομάδα της ΑΕΛ την έχει υπηρετήσει εκτός από ποδοσφαιριστής και εμβληματικός αρχηγός της και προπονητής, ως βοηθός προπονητή και γενικός αρχηγός

Έχοντας κατακτήσει συνολικά οκτώ πρωταθλήματα και τρία κύπελλα ως προπονητής ο κ. Παραφέστας θεωρείται δικαίως ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στον νομό μας.