Βαθμολογία

Τα Φάρσαλα την ουσία, η Ελασσόνα τις εντυπώσεις (PICS)

Την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ πανηγυρίζει από σήμερα (22/2) ο Αχιλλέας Φαρσάλων που επικράτησε με 1-0 του ΠΟ Ελασσόνας στο ουδέτερο Αλκαζάρ.

Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα μπορεί να μην έθελξε με την εμφάνιση της, όπως συμβαίνει στο πρωτάθλημα, ωστόσο πήρε την ουσία που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η πρόκριση και έτσι θα βρεθεί στον τελικό και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της από τον ζευγάρι Δωτιέας Αγιάς - Δαμασιακός που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στο Αλκαζάρ. Οι Φαρσαλινοί έκαναν διαχείριση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος που είναι και το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Αχιλλέα.

Από την άλλη η Ελασσόνα κέρδισε τις εντυπώσεις με την ομάδα του Αλέκου Αλεξανδρή να παίζει στα ίσια και χωρίς άγχος την πρωτοπόρο ομάδα της Α' ΕΠΣΛ και μάλιστα να χάνει μοναδικές ευκαιρίες για να στείλει το ματς στην παράταση. Το σίγουρο για την νεανική ομάδα του ΠΟΕ είναι ότι άφησε πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια και σήμερα σε παιχνίδι που είχε ευκαιρίες πλήρωσε ουσιαστικά την απειρία της.

Σε ένα ματς που διεξήχθη χωρίς πολύ κόσμο λόγω του εργάσιμου της ημέρας και με προσέλευση μόνο στην θύρα 3 του Αλκαζάρ, σε μια ηλιόλουστη μέρα παρουσία αρκετών παικτών και προπονητών των ομάδων μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου, αλλά και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων είχε τις ευκαιρίες πέτυχε ένα τέρμα, απέναντι στην ομάδα της Ελασσόνας που παρουσιάστηκε παθιασμένη, ειδικά στο πρώτο ημίωρο και έκανε ευκαιρίες για να πετύχει τέρμα, όμως οι παίκτες του Αλέκου Αλεξανδρή δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην διαχείριση των φάσεων δείγμα της απειρίας της ομάδας που αποτελείται από νεαρούς παίκτες. Μετά το τέρμα που δέχτηκε η ομάδα της Ελασσόνας έδειχνε να υποχωρεί όμως και πάλι είχε την ευκαιρία για το 1-1 δέκα λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η ομάδα του Αχιλλέα είχε κάποιες ευκαιρίες για να κλειδώσει την νίκη και την πρόκριση, ενώ η Ελασσόνα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία της, όπως συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να αλλάζει το 1-0 που έδωσε και την πρόκριση στην πρωτοπόρο ομάδα της Α' ΕΠΣΛ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον τυπικά γηπεδούχο Αχιλλέα με το συρτό σουτ του Κακαζούκη στο 15' να μπλοκάρει ο Γκουτσουρέλας, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η πρώτη ευκαιρία από πλευράς ΠΟΕ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μενσούρ να διώχνει σε κόρνερ ο Ντάλλας.

Στο 25' από ωραία συνεργασία των Νεμπεγλέρα, Παλάσκα και Βούλγαρη ο τελευταίος έκανε σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ, ενώ στο ημίωρο δυνατό σουτ του Λώλα μέσα στην περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ. Για να φτάσουμε στην φάση του 1-0 δυο λεπτά αργότερα όταν ο Νεμπεγλέρας γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Λώλας με κεφαλιά πέτυχε το 1-0, σε μια φάση που η άμυνα της ομάδας του Αλεξανδρή αδράνησε.

Η Ελασσόνα έδειχνε να επηρεάζεται από το τέρμα αυτό, όμως στο 35' είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Πετκολάι βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν χλιαρό με συνέπεια ο Ντάλλας να μπλοκάρει την μπάλα στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους που ολοκληρώθηκε με τα Φάρσαλα να προηγούνται 1-0.

Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν στο 52' για τα Φάρσαλα όταν από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα ο Οικονόμου έπιασε την κεφαλιά όμως ο Καρακώστας έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μενσούρ από πλευράς Ελασσόνας μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Ο τερματοφύλακας της Ελασσόνας μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Λώλα στο 65', ενώ στο 81' η ομάδα του Αλεξανδρή έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1 όταν ο Ματούλας μπήκε από πλάγια αριστερά στην περιοχή έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Ντάλλα.

Διαιτησία: Μπουμαρσόπουλος (Στάικος, Μάνος).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Ντάλλας, Οικονόμου, Κουμπούρας, Κακαζούκης, Περήφανος, Νάστας (61' Τλούπας), Νεμπεγλέρας, Μανιώτης, Βούλγαρης (86' Καραμπούζης, Λώλας (72' Ρέψης), Παλάσκας (86' Καραμπούζης).

ΠΟ Ελασσόνας (Αλέκος Αλέξανδρης): Γκουτζουρέλας, Καρακώστας, Γκαραβέλης (73' Καραμάνος), Περτζιόνι, Καρλιάμπας, Μάρκου, Πετκολάι, Νταλαμώτης, Μενσούρ (63' Ταστεμερίδης), Ματούλας, Τσένος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ