Βαθμολογία

Λασπομα«Χ»ία και απώλεια βαθμών για Απόλλωνα (PICS)

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η σημερινή (19/2) αναμέτρηση του Απόλλωνα Λάρισας με αντίπαλο τον Πιερικό στην Κατερινή για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο απώλεσε δυο πολύ σημαντικούς βαθμούς, παραμένει βέβαια στην 1η θέση έχοντας 45 βαθμούς, αλλά είδε τον Ολυμπιακό Βόλου να πλησιάζει στους 2 βαθμούς (43 για τους "κόκκινους") που σήμερα νίκησε στην Άρτα την Αμβρακία Κωστακιών με 1-0.

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατούσε από το πρωί στην πόλη της Πιερίας, οι δυο ομάδες προσπάθησαν για να παίξουν ποδόσφαιρο. Το δεδομένο ήταν ότι το γήπεδο θα ευνοούσε τον Πιερικό γιατί ο Απόλλωνας είναι μια πολύ καλή και τεχνική ομάδα.

Ο προπονητής των "μελανόλευκων" Μιχάλης Ζιώγας παρέταξε με διπλή ζώνη άμυνας την ομάδα του απέναντι στην λαρισινή ομάδα που ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, είχε την κατοχή μπάλας, συντριπτική υπεροχή και το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ, έχοντας δυο ευκαιρίες για αυτό και ένα δοκάρι. Ελάχιστες καλές στιγμές στην επανάληψη με την λαρισινή ομάδα να έχει τριπλή ευκαιρία με τον Κυριάκο, ενώ μόλις μια φορά απείλησε η γηπεδούχος ομάδα.

Στο 16' ο Σαχινίδης με σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πιερικού, ενώ ένα λεπτό αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Πέντα ο προωθημένος Παπαδόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Μηνάς με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σολεϊμέζογλου με το 0-0 να αποτελεί έτσι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη λίγες οι καλές στιγμές με την πρώτη να έρχεται στο 48' με πρωταγωνιστή τον Τάσο Κυριάκο που έχασε τριπλή (!!!) ευκαιρία για να σκοράρει. Ο έμπειρος παίκτης της λαρισινής ομάδας μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά αλλά τα σουτ του έδιωξαν οι αμυνόμενοι δυο φορές και μια ο τερματοφύλακας του Πιερικού.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 52' με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλεονεκτική θέση και ασταθή απόκρουση του Σολεϊμέζογλου, με τον Ανδρέου να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τελευταία καλή στιγμή ήταν και η μοναδική της ομάδας του Μιχάλη Ζιώγα με τον Κραγιόπουλο στο 61' να κάνει το σουτ και τον Φιρινίδη να διώχνει σε κόρνερ.

Διαιτησία: Κοτσάνης (Ζήρδας, Τσακίρης).

Πιερικός (Μιχάλης Ζιώγας): Σολεϊμέζογλου, Γελαδάρης, Μπαρούτας, Νταντίνης, Κραγιόπουλος, Τσιώμης, Λαζόπουλος (81' Γκιόζα), Καρτσαμπάς, Παπαδόπουλος, Σεχολάρι, Μάρκου.

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σκούπρας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος (78' Κολοβός), Μανθάνο, Καρακατσάνης (65' Διβανές), Σαχινίδης, Πέντα, Μηνάς (46' Κυριάκος).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ