Βαθμολογία

Γ’ ΕΠΣΛ: Τα φαβορί, οι νεοφώτιστες και οι παραδοσιακές δυνάμεις

Ξεκινάει λοιπόν το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται και η χαμηλότερη Ερασιτεχνική κατηγορία του Νομού μας, με τα πρωταθλήματα πλέον από εδώ και πέρα να βρίσκονται σε φουλ δράση, μέχρι και το τέλος της φετινής σεζόν, η οποία προμηνύεται ενδιαφέρουσα για ακόμη μια χρονιά.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Η Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία, χωρίζεται κι αυτήν σε 3 Ομίλους, όπως ακριβώς και η Β’ ΕΠΣΛ, με μόνη διαφορά, ότι ο κάθε Όμιλος, περιέχει 10 ομάδες. Σίγουρα, όπως σε κάθε κατηγορία, έτσι και εδώ, υπάρχουν οι ομάδες οι οποίες χρίζονται φαβορί για την άνοδο από την αρχή της χρονιάς αλλά και αυτές που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται παραδοσιακά στην Γ’ ΕΠΣΛ, μιας και δεν υπάρχει υποβιβασμός σε παρακάτω κατηγορία. Επιπλέον, στην κατηγορία αυτήν, συναντάμε και ομάδες, που για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος στα δρώμενα του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.

Ο 1ος Όμιλος, θα λέγαμε, ότι είναι ο πιο δύσβατος από πλευράς δυσκολίας, λόγω των ομάδων οι οποίες αγωνίζονται σε αυτόν. Συγκεκριμένα, στον Όμιλο αυτόν, συναντάμε τον Λαρισαϊκό, ο οποίος φέτος αν και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ετοιμάζεται για «επανεκκίνηση», ούτως ώστε να βρεθεί και πάλι στο υψηλό επίπεδο που έχει συνηθίσει να αγωνίζεται, όπως επίσης και την ομάδα του Ιπποκράτη, η οποία θέλει να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατόν στην Β’ ΕΠΣΛ, την οποία και αποχαιρέτησε πέρυσι.

Φαβορί επίσης, χαρακτηρίζονται ο Όλυμπος Αιγάνης, ο Αετός Αετολόφου, που πέρυσι αν και καινούρια ομάδα πραγματοποίησε μια αξιοπρόσεκτη πορεία, το Νέο Περιβόλι, η Αμυγδαλή, αλλά και η Ελάτεια με τον Ελευθεριακό, που υποβιβάστηκαν από την Β’ ΕΠΣΛ και θέλουν να επιστρέψουν το ταχύτερο, ενώ Έλαφος και Ευαγγελισμός, είναι δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια μετέχουν συνεχώς στο πρωτάθλημα αυτό, για την χαρά της συμμετοχής αλλά και του παιχνιδιού.

Στον 2ο Όμιλο, ο οποίος έχει έντονο το ελασσονίτικο στοιχείο, συναντάμε την ομάδα του Τοξότη, που μοιραία κι αυτήν βρέθηκε στο χαμηλότερο σκαλοπάτι των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να επιστρέψει εκεί που αξίζει να αγωνίζεται, βασιζόμενη πάντα σε δικά της ταλέντα, τα οποία θα προέρχονται από τις Ακαδημίες της. Τα Πλατανούλια, είναι ακόμα μια ομάδα, η οποία πέρυσι αγωνιζόταν στην Β’ Ερασιτεχνική και δεν κατάφερε να παραμείνει, ενώ με μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων του χωριού, κατάφερε τελευταία στιγμή φέτος να δηλώσει τελευταία στιγμή συμμετοχή.

Από εκεί και πέρα, η Λάρισα ’88, για ακόμα μια χρονιά θα κυνηγήσει στην πολυπόθητη άνοδο, η οποία πέρυσι, χάθηκε ως στόχος από πολύ νωρίς, ενώ για ακόμα μια χρονιά θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, τα νεανικά σύνολα του Προμηθέα, της Νίκης Μιχαήλ και του Ορφέα. Τέλος, όσον αφορά τις ομάδες που φέτος θα κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού Λάρισας, αυτές θα είναι η Δόξα Βαλανίδας και ο Όλυμπος Πυθίου, ενώ Γεωργάκης Ολύμπιος Λιβαδίου και Κεραυνός Δρυμού, αποτελούν αυτό που λέμε «παραδοσιακές δυνάμεις» στην κατηγορία.

Τέλος, όσον αφορά τον 3ο Όμιλο, ο οποίος περιλαμβάνει ομάδες από την περιοχή των Φαρσάλων, έχουμε τον Μυραϊκό, αλλά και την Ακαδημία των Φαρσάλων, που πέρυσι υποβιβάστηκαν, όπως επίσης και την περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου Χαλκιάδων, που πέρυσι αν και συγχωνεύτηκε με τον Άρη Χαράς, δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Για την Νίκη Κρήνης, θα είναι η δεύτερη χρονιά που θα συμμετάσχει στην κατηγορία, έπειτα από την περσινή, οπότε και η ομάδα δραστηριοποιήθηκε εκ νέου, μετά από μια δεκαετία, ενώ παραδοσιακά στην κατηγορία αγωνίζονται ο Άγιος Γεώργιος, ο Άρης Διλόφου, η Ζωοδόχος Πηγή και ο Σταυραετός. Κλείνοντας, αναφορικά με τις καινούριες ομάδες που συναντάμε σε αυτόν τον Όμιλο, πρέπει να γίνει λόγος για τον Πηνειό, που έπειτα από χρόνια θα μετέχει και πάλι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ενώ άξια αναφοράς είναι και η ομάδα του Μαρίνου Αντύπα, η οποία δημιουργήθηκε φέτος στην Λάρισα, στα πρότυπα της αυτοοργάνωσης, αλλά και της αυτοδιαχείρισης και σίγουρα θα αποτελέσει κάτι το διαφορετικό στα δρώμενα του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.  

Γ’ ΕΠΣΛ (1ος Όμιλος)

Όλυμπος Αιγάνης

Αετός Αετολόφου

Αστέρας Νέου Περιβολίου

Δόξα Αμυγδαλής

Έλαφος

Ελευθεριακός

Θύελλα Ελάτειας

Ιπποκράτης

Λαρισαϊκός

Φλόγα Ευαγγελισμού

Γ’ ΕΠΣΛ (2ος Όμιλος)

Γεωργάκης Ολύμπιος Λιβαδίου

Δόξα Βαλανίδας

Ηρακλής Πλατανουλίων

Κεραυνός Δρυμού

Λάρισα ‘88

Νίκη Μιχαήλ

Όλυμπος Πυθίου

Ορφέας

Προμηθέας

Τοξότης

Γ’ ΕΠΣΛ (3ος Όμιλος)

Άγιος Γεώργιος Φαρσάλων

Ακαδημία Αχιλλέα Φαρσάλων

Άρης Διλόφου Φαρσάλων

Ζωοδόχος Πηγή

Μέγας Αλέξανδρος Χαλκιάδων

Μαρίνος Αντύπας

Μυραϊκός

Νίκη Κρήνης

Πηνειός

Σταυραετός