Βαθμολογία

Ακόμα μια χρονιά θέλει να παράγει ταλέντα ο Προμηθέας

Μια ακόμα ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινάει για τον Προμηθέα Λάρισας, με τους στόχους της ομάδας, να παραμένουν παρόμοιοι με τα τελευταία χρόνια.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Η ομάδα δηλαδή, θέλει να βγάλει ταλέντα, τα οποία θα στελεχώσουν σωματεία μεγαλύτερων κατηγοριών και γιατί όχι, να διαπρέψουν στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, η δουλειά που γίνεται στον Προμηθέα, έχει αντίκρισμα, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν από την ομάδα, έχουν καταξιωθεί σε παραπάνω κατηγορίες, ενώ αποτελούν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη των ομάδων τους.

Πρωτεργάτης όλης αυτής της προσπάθειας, ο εδώ και χρόνια προπονητής του Προμηθέα, Βαγγέλης Στεφανής, που δίνει ότι περισσότερο μπορεί, ώστε οι ποδοσφαιριστές του, να καταξιωθούν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Έτσι και φέτος, θα προσπαθήσει πρώτα από όλα να βγάλει καλούς χαρακτήρες από την ομάδα του και στην συνέχεια άξιους και καλούς ποδοσφαιριστές.

To athleticlarissa, βρέθηκε στο πάρκο του Αλκαζάρ, όπου και η νεανική ομάδα του Προμηθέα κάνει την προετοιμασία της και σας παρουσιάζει δηλώσεις των πρωταγωνιστώ και ενδιαφέρον φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Βαγγέλης Στεφανής: (Προπονητής): «Είμαστε μια Ακαδημία που παράγει έργο»

«Φέτος, λειτουργούμε κάτω από άλλα δεδομένα, είμαστε ο Προμηθέας αποκλειστικά. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας. Αυτό που θα πρέπει να δημοσιοποιήσουμε, για τα παιδιά, που είχαν κάποιες ικανότητες για να παν πιο πάνω, είναι το ότι μπήκαμε σε μια διαδικασία συνεργασίας με κάποιες ομάδες, όπως για παράδειγμα με τον Δωτιέα Αγιάς, που το πιο πιθανό είναι πως Παϊτέρης και Μαυρομάτης θα καταλήξουν εκεί, όπως επίσης η Γλαύκη, που ήδη είναι ο Τσούτσας εκεί και πιθανόν να πάει ακόμα ένας παίκτης, ο Ηρακλής Λάρισας, μιας και υπάρχει άψογη συνεργασία με τον Νίκο Αργυρούλη και τον Νίκο Βλαχούλη. Λόγω της σχέσης που υπάρχει, ανάμεσα σε εμένα και την Ακαδημία του Άγιαξ, πιθανόν να καταλήξουν κάποια παιδιά και στους Αμπελόκηπους. Επιπλέον, από φέτος, θα έχουμε μια συνεργασία που ελπίζουμε να κρατήσει λίγο παραπάνω από ότι κράτησε με τον Πλατύκαμπο, με την Τερψιθέα.

Ο Προμηθέας φέτος, θα αγωνίζεται στην Τερψιθέα. Θα λειτουργήσει ένα μεγάλο τμήμα της Ακαδημίας εκεί και παράλληλα, θα λειτουργεί και ένα τμήμα της Ακαδημίας μας, στην περιοχή της Γαλήνης. Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τον πρόεδρος της εκεί κοινότητας, Ντίνο Κατσικάρη, να δημιουργηθεί μια Ακαδημία με παιδιά μόνο από την περιοχή, ώστε να πετύχουμε και τον στόχο, που ήταν να τους αφήσουμε μια παρακαταθήκη, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν έστω και μόνοι τους αργότερα. Αυτό πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει, επειδή αυτήν την στιγμή υπάρχουν 20-25 παιδιά μόνο από εκεί. Κατά τα άλλα, στόχος μας είναι η εξέλιξη των παικτών.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτά τα παιδιά, λειτουργούν με επαγγελματικό τρόπο. Γύρισαν από ένα τουρνουά στην Σερβία, όπου ήμασταν η μοναδική ελληνική ομάδα εκεί. Συνεχίζουμε ουσιαστικά σε έναν δρόμο, όπως κάποια παιδιά που πέρασαν κάποια χρόνια στον Προμηθέα, αλλά αυτήν την στιγμή, διαπρέπουν στην Super League. Ευελπιστώ ότι κι άλλοι παίκτες από εδώ, θα πετύχουν αρκετά πράματα. Χαρακτηριστικό είναι, για να σας αναφέρω ένα στατιστικό, πέρυσι στο Α’ τοπικό, στις αρχικές εντεκάδες, υπήρχαν 28 παίκτες του Προμηθέα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί δείχνει ότι είμαστε μια ακαδημία που παράγει έργο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Σταύρος Κατσής (Ποδοσφαιριστής): «Δουλεύουμε σκληρά»

«Η ομάδα μας, προπονείται κάθε μέρα. Είμαστε αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές και ευελπιστώ να καταφέρουμε ότι καλύτερο φέτος».

Δημήτρης Καρκατζιάς (Ποδοσφαιριστής): «Μπορούμε και την άνοδο»

«Πιστεύω ότι ο Προμηθέας φέτος θα κάνει μια καλή πορεία και γιατί όχι, να κατακτήσει και την άνοδο. Από εκεί και πέρα, εύχομαι καλή χρονιά και υγεία σε όλους».