Βαθμολογία

Αυτός ο Σμόλικας ανήκει στην Α’ ΕΠΣΛ

Ευρεία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Σμόλικας Φαλάνης, που κέρδισε στο γήπεδο της Νέας Πολιτείας την Αστραπή με σκορ 1-5, αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες του για παραμονή στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και είχαν σε μεγάλη μέρα τον Λιούσκα, που με τρία προσωπικά του τέρματα, οδήγησε την ομάδα του, σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την υπόθεση της παραμονής. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι, πως τα πέντε από τα συνολικά έξι τέρματα της αναμέτρησης, σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού.

Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Σάκης Λιούσκας, άνοιξε το σκορ για τον Σμόλικα, όταν έκανε το 0-1, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα, ο Μανιώτης βρήκε με ωραία σέντρα τον Μπαρούτα και ο έμπειρος επιθετικός σημείωσε το 0-2 για τον Σμόλικα.

Στο 35’ ο Πατσής έβγαλε την σέντρα και ο Λιούσκας με προβολή πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα, σημειώνοντας παράλληλα το 0-3. Στο 42ο λεπτό, η ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη, μείωσε σε 1-3, όταν ο Φλώρος εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Αρσένης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μόρα, ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Δάσσιος έκανε το 1-4, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε και από τις δύο ομάδες, ωστόσο ο Σμόλικας κατάφερε να φτάσει και σε πέμπτο τέρμα. Συγκεκριμένα, με το «καλημέρα» του ημιχρόνου, ο Λιούσκας έκανε το 1-5, πετυχαίνοντας παράλληλα και χατ-τρικ.

Αστραπή Νέας Πολιτείας(Γιάννης Τσακμακίδης): Μπρέλλας, Γαρουφαλιάς, Μούτσα(46’ Κολιοφούτης), Παπαμάνος, Φλώρος, Μπατζέλας(76’ Μπάρδας), Κυριάκος(46’ Σουλτούκης), Καλτσάς, Καψιώχας, Αρσένης, Αποστόλου.

Σμόλικας Φαλάνης(Νίκος Κακανούλιας): Μόρας, Λιούσκας(83’ Γκαραβέλης), Δολιάνης, Μανιώτης, Ντούφας, Σκούπρας, Κωφός, Δάσσιος, Μπαρούτας(83’ Γκαλμπογκίνης), Κόκρας(78’ Λιάκος), Πατσής.

Διαιτητής: Αγγελούλης Βοηθοί: Γκανάτσιου, Χατζηλιώντας.

Γιώργος Μητσιούλης