Βαθμολογία

Γκουτιέρες: «Δεν συγχωρώ τη Νιούκαστλ»

Ο Γιόνας Γκουτιέρες μπορεί να επέστρεψε στη δράση, αλλά δεν συγχωρεί τη Νιούκαστλ για τον τρόπο που του φέρθηκε στο διάστημα που έδινε μάχη με τον καρκίνο. 

Μπορεί μετά την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του, ο Γιόνας Γκουτιέρες να επέστρεψε στην αγωνιστική δράση φορώντας τη φανέλα της Νιούκαστλ, ωστόσο ο Αργεντινός άσος, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν θα συγχωρήσει ποτέ τις «καρακάξες» για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του. Την ώρα που ο ίδιος πάλευε με τον καρκίνο, η Νιούκαστλ του ζήτησε να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, την ώρα που δεν βοήθησε στο ελάχιστο για τη θεραπεία του.

«Δεν θα είμαι σε θέση να συγχωρήσω τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν, όχι. Δεν νομίζω πως ήταν η κατάλληλη στιγμή, ούτε οι συνθήκες και νομίζω ότι σε περιόδους όπως αυτή, θα πρέπει να προσέξουμε το άτομο, τον παίκτη. Υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση στην Αργεντινή. Αφαίρεσαν τον όρχι. Οι μελέτες μετά την εγχείρηση ήταν καλές, έτσι πήγα πίσω στην Αγγλία έχοντας απορριφθεί. Επέστρεψα στα μέσα Νοεμβρίου (2013) και στις αρχές έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ο προπονητής μου είπε ότι πρέπει να βρεθώ σε έναν άλλο σύλλογο, θεωρώντας ότι ήταν το καλύτερο για εμένα. Καταλαβαίνω πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο, όπως ότι για τους διοικούντες είναι μια επιχείρηση, δεν είναι; Είναι σαφές ότι φροντίζουν τα συμφέροντα του συλλόγου, αλλά νομίζω ότι σε μια κατάσταση όπως αυτή, θα πρέπει να σκεφτείς και άλλα πράγματα, ειδικά από τη στιγμή που έχω παίξει εδώ για πέντε χρόνια πριν από αυτό το πρόβλημα. Πάντα έπαιζα. Και εγώ δεν ζήτησα ποτέ τίποτα. Πλήρωσα για την ιατρική θεραπεία επειδή, για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η υγεία μου», δήλωσε ο Γκουτιέρες.