Βαθμολογία

Κουτσαφτίκης: «Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές»

Συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής Νέων του Τυρνάβου στην επίσημη σελίδα της Π.Α.Ε. ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005, με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του. Ο κ. Κουτσαφτίκης μίλησε για το πρωτάθλημα Νέων, έκανε τον απολογισμό της ομάδας, επεσήμανε την αγωνιστική ανάκαμψη των ποδοσφαιριστών της και ανέλυσε τα μελλοντικά του σχέδια για την ομάδα.
Αναλυτικότερα ο κ. Κουτσαφτίκης ανέφερε:

- Ανάληψη καθηκόντων προπονητή ομάδα Νέων Τυρνάβου

" Καταρχάς πριν κάνουμε αυτό τον μίνι απολογισμό των 8 μηνών θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθήσανε σε αυτή την σημαντική προσπάθεια. Αρχής γεννομένης από τον πρόεδρο της Π.Α.Ε. κ. Βασίλη Μπρέζα που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να ηγηθώ αυτού του εγχειρήματος. Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τη στήριξή της, όπως επίσης το προπονητικό τιμ της πρώτης ομάδας και ιδιαίτερα τον κ. Χαραλαμπίδη για την άψογη συνεργασία, αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξε στα νέα παιδιά. Επίσης θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου τους κ.κ.  Φτεργιώτη, Κυρούλη και Τσίο που ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και δίνανε την ψυχή τους για αυτή. Τέλος το μεγάλυτερο ευχαριστώ πάει στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που καταβάλανε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. "

- Πρωτάθλημα

" Το φετινό πρωτάθλημα της Football League ΟΠΑΠ Νέων ήταν άκρως ανταγωνιστικό και με πολύ καλό επίπεδο. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια ήταν αμφίρροπα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τέλος. Παρ' όλο αυτά χρειάζεται συνεχής βελτίωση για να δούμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Η διοργανώτρια αρχή κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά κατά την άποψή μου θα πρέπει να ξανακοιτάξει τη δομή και τη διάρκεια αυτού, ώστε οι ομάδες να μην σταματάνε τόσο γρήγορα έχοντας στο ενεργητικό τους μόνο 15 επίσημα παιχνίδια. 
Όσον αφορά τη δικιά μας ομάδα, θεωρώ ότι έγινε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια όπου, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι είχαμε την μικρότερη ηλικιακά ομάδα στο πρωτάθλημα και ότι ήρθανε πάρα πολλοί καινούργιοι ποδοσφαιριστές, τερματίσαμε στην 3η θέση μέσα από ορθολογικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο που μετουσιώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατι παίζαμε το, κατά γενική ομολογία (και από τους αντιπάλους), καλύτερο ποδόσφαιρο. 
Η φιλοσοφία η δικιά μου δεν ήταν να πάρουμε τα παιχνίδια παίζοντας άναρχο ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει, αλλά με ενδιαφέρει να κυριαρχεί η σωστή νοοτροπία μέσα στο γήπεδο. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως αντιθέτως με κάποιες άλλες ομάδες εμείς δώσαμε ευκαιρία και χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά να αγωνιστούν με τη φανέλα του Τυρνάβου. "


- Απολογισμός

" Μέχρι στιγμής ο απολογισμός της νέας αυτής προσπάθειας που κάνει η Π.Α.Ε. για την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών μέσα από την ομάδα νέων κρίνεται απόλυτα θετικός. Μετά από επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο και την διοίκηση της Π.Α.Ε. μου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για την πορεία της ομάδας αλλά και τον τρόπο λειτουργίας αυτής. Τονίσαμε και οι δύο πλευρές (πρόεδρος και υποφαινόμενος) ότι τόσο οι ομάδες νέων άλλα ακόμη περισσότερο η ανάδειξη ταλέντων δεν δημιουργούνται από την μια μέρα στην άλλη αλλά στηρίζονται πάντα σε μια διαρκεί δουλειά, εμπιστοσύνη και υπομονή από όλους μας. 
Η πορεία της ομάδας και των ποδοσφαιριστών κρίνεται επιτυχημένη για τρεις βασικούς λόγους.
Καταρχήν, έχουμε υλοποιήσει τον κυριότερο στόχο της ατομικής βελτίωσης όλων των παιδιών στους τομείς της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής και της τακτικής. Επιπλέον, προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά το σωστό και σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού του ποδοσφαίρου. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κ. Χαραλαμπίδη και να προπονούνται με την ανδρική ομάδα, δίνοντας τους την ευκαιρία να μπορέσουν με υπομονή και δουλειά να βελτιωθούν και άλλο και να αγωνιστούν στην μεγάλη ομάδα.
Παράδειγμα προς μίμηση, ο Σουλιώτης ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να ενταχθεί στην ανδρική ομάδα αλλά και να καθιερωθεί σε αυτήν. Σημαντική στιγμή ήταν επίσης και το κάλεσμα δύο ποδοσφαιριστών από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Νεων. "

- Πορεία

" Η ομάδα στην αρχή του πρωταθλήματος είχε αρκετά άσχημα αποτελέσματα, τα οποία οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μη ύπαρξης ομοιογένειας. Το γεγονός ότι ήρθαν πολλά νέα παιδιά και αργήσαν να δέσουν σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού που ζητούσαμε εγώ και ο κ. Φτεγιώτης επέφερε μόνο έναν βαθμό στον πρώτο γύρο.
Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική αφού οι ποδοσφαιριστές προπόνηση με την προπόνηση δείχνανε να αφομοιώνουν τις οδηγίες μας και να δένουν καλύτερα σαν ομάδα, μπορέσαμε και συγκεντρώσαμε 20 βαθμούς στους επόμενους δύο γύρους κατατάσοντάς μας στην πρώτη θέση (για αυτούς τους δύο γύρους). "

- Μελλοντικά Σχέδια

" Αν και το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, υπάρχει προγραμματισμός, όπου εμείς θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις και τη διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων με σκοπό την αξιολόγηση κάποιων ποδοσφαιριστών και τη δοκιμών κάποιων καινούργιων, ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για την στελέχωση της ομάδας για το νέο πρωτάθλημα του χρόνου. "