Βαθμολογία

Μικρό διάλειμμα Άνοιξης

Όμορφες ανοιξιάτικες μέρες και υψηλές θερμοκρασίες που δεν θα κρατήσουν, όμως, για πολύ. Η Άνοιξη «μπήκε» μόνο ημερολογιακά και μας έδωσε μια πρώτη γεύση των διαθέσεών της που, όμως, δεν θα κρατήσει για πολύ.

Η ηλιοφάνεια και η άνοδος της θερμοκρασίας θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη, όταν θα αρχίσει- από τα βόρεια-το θερμόμετρο να πέφτει και από την Παρασκευή θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους οι καταιγίδες σε όλη τη χώρα και τα χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα, Τρίτη, μόνο στα ανατολικά και στα νησιά του Αιγαίου και μόνο μέχρι το μεσημέρι αναμένονται μερικές τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει, στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 18,στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 19 και στα νησιά τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια και ζέστη με το θερμόμετρο να φτάνει τους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ίσως να βρέξει πρόσκαιρα το πρωί, όμως μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα παραμείνει αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς. Αίθριος θα είναι την Τετάρτη ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ προς τα βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Σποραδικές καταιγίδες στη βορειοδυτική χώρα αναμένεται την Πέμπτη, Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και το πρωί της Παρασκευής θα έχουν, πια, εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα: βροχές και έντονες καταιγίδες στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και νέα πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατούν στο τέλος της εβδομάδας, ενώ και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος.

Πηγή: newpost.gr