Βαθμολογία

Ανακοίνωση – καταγγελία της Χαραυγής

Η διοίκηση του Α.Ε.Σ. "Χαραυγή" καταγγέλλει τα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν σε βάρος αθλητών της μετά το τέλος του αγώνα στο Δίλοφο Φαρσάλων με την τοπική ομάδα, την εχθρική - άνευ προηγουμένου - συμπεριφορά αθλητών και οπαδών της γηπεδούχου,  καθώς και τα όσα απίστευτα εμπνεύστηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Τσιτσιρίγκος τα οποία και έγραψε στο φύλο αγώνα.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης έγιναν στόχοι ανηλεών και αισχρών ύβρεων από φιλάθλους (;) αλλά και ποδοσφαιριστές με την ανοχή του ιδίου του διαιτητή, ο οποίος προφανώς φοβούμενος το κλίμα τρομοκρατίας που είχε αναπτυχθεί, "ανακάλυψε" μία απ' ευθείας κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή μας (που είχε ήδη σκοράρει τα δύο τέρματα μέχρι εκείνη τι στιγμή του αγώνα) και άφησε παντελώς αδικαιολόγητα την ομάδα μας με παίκτη λιγότερο.

Δυστυχώς όμως, τα χειρότερα έμελλε να έρθουν στο τέλος της αναμέτρησης, όταν με το σφύριγμα της λήξης, ποδοσφαιριστές και διάφοροι άνθρωποι με πολιτικά, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν κατά ποδοσφαιριστών της ομάδας, ακόμη και σε παιδιά μόλις 14 ετών (η Χαραυγή στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνίστηκε με τέσσερις παίκτες 14 ετών), οι οποίοι έγιναν στόχοι μίας απρόκλητης και πρωτοφανούς επίθεσης. Τα επεισόδια συνέβαιναν σχεδόν... εντός των αποδυτηρίων της φιλοξενούμενης ομάδας (!) με πρωτοστάτη τον πρόεδρο του Διλόφου που εισέβαλε στα αποδυτήρια. Την ίδια ώρα, ο ανεκδιήγητος και φοβισμένος διαιτητής απλώς παρατηρούσε την εισβολή δεκάδων οπαδών του Διλόφου και τις βιαιοπραγίες σε βάρος της Χαραυγής από το χώρο του κέντρου του γηπέδου!

Λίγο αργότερα και ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν, ο αρχηγός της ομάδας μας ενημερώθηκε πως ο ποδοσφαιριστής μας Παππάς Δημήτριος είχε αποβληθεί μετά τη λήξη του αγώνα (!) για λόγους που μόνον ο διαιτητής μπορούσε να φανταστεί. Από θύμα απρόκλητης και άνανδρης επίθεσης δεκάδων ατόμων σε βάρος του, ο ποδοσφαιριστής μας βρέθηκε υπόλογος για κάτι που ουδέποτε έπραξε!

Προφανώς ο κ. Διαιτητής αναγκάστηκε να φανταστεί τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα, αφού πέρασαν σχεδόν δύο και πλέον ώρες μετά τη λήξη του για να μπορέσει να... φύγει από το γήπεδο, έξω από το οποίο βρίσκονται για αρκετή ώρα δεκάδες άτομα.

Στην κρίση του κόσμου παραδίδουμε και "αθλητικογράφο" - ανταποκριτή ηλεκτρονικού αθλητικού μέσου ενημέρωσης της Λάρισας, ο οποίος ενώ είχε στη διάθεσή του (όπως ο ίδιος ομολόγησε μπροστά σε ποδοσφαιριστές μετά το τέλος του αγώνα) φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε την άνανδρη και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε η αποστολή της Χαραυγής, λίγη ώρα αργότερα δίνοντας εξηγήσεις στους προϊσταμένους του, απαντούσε πως... η φωτογραφική μηχανή δεν ήταν δική του και πως διεγράφησαν όλες οι επίμαχες φωτογραφίες πλην εκείνων του... αγώνα.

Η Α.Ε.Σ. "Χαραυγή" διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως θα κάνει χρήση κάθε νόμιμου μέσου για να προστατέψει την ιστορία του Σωματείου αλλά προπαντός την τιμή και την υπόληψη των αθλητών της.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και προπαντός η ΕΠΣ Λάρισας η οποία ενώ γνώρισε από καιρό το εχθρικό κλίμα στο οποίο θα διεξάγονταν το συγκεκριμένο παιχνίδι, ανέθεσε τη διεύθυνση του αγώνα σε έναν διαιτητή όχι απλά κατώτερο των περιστάσεων, φαντασιόπληκτο, εριστικό και άκρως επικίνδυνο για το άθλημα.

Από την επαναλειτουργία της, η ομάδα μας λειτουργεί με πρότυπα τμήματα υποδομής που αυτή τη στιγμή μετρούν περισσότερα από 60 παιδιά, ενώ το αντρικό της τμήμα αγωνιζόμενο με παιδιά 14 ετών έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα παρουσιάζοντας ένα αξιοζήλευτο σύνολο κινούμενο σε πλήρη αθλητικά πλαίσια.

Από την πλευρά της η ΕΠΣ Λάρισας οφείλει να πράξει τα δέοντα και αυτονόητα για την προστασία αυτής της προσπάθειας, όχι μόνον της Χαραυγής αλλά και άλλων ομάδων που δουλεύουν στα ίδια υγιή πρότυπα. Σε διαφορετική περίπτωση, δυστυχώς θα επιβεβαιώσει όσους εκτιμούν ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οι τραμπουκισμοί όχι απλά ζουν και βασιλεύουν, αλλά είναι και "αποτελεσματικοί" στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος ενός αγώνα.

Τέλος, το πλέον σημαντικό για εμάς: Ζητούμε από την ΕΠΣ Λάρισας την εξέταση κατ' αντιπαράσταση με τον  διαιτητή, τους βοηθούς του και τους εκπροσώπους της αντίπαλης ομάδας.