Βαθμολογία

Ανασκόπηση του πρώτου γύρου της Α1’ ΕΠΣΛ

Μετά την λήξη του εξ’ αναβολής αγώνα που σημειώθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου ανάμεσα στην Βερδικούσια και την Λάρισα 2012 ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Α’1.

Επιμέλεια κειμένου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ

(Σπουδαστής αθλητικής δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ της Θεσσαλονίκης)

Έκπληξη δεν μας προκάλεσε το γεγονός ότι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η έμπειρη ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας. Η ομάδα του Ιωάννη Μάγγου πραγματοποιεί μία καταπληκτική πορεία έχοντας μαζέψει 40 βαθμούς. Έχοντας ακόμη την πιο παραγωγική επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο.

Στην δεύτερη θέση έχουμε την έκπληξη του πρωταθλήματος με 33 βαθμούς τις Νέες Καρυές. Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Βλαχούλης έχει συγκεντρώσει ένα αξιόμαχο υλικό και με την σωστή διαχείριση του, το κρατάει στην δεύτερη θέση. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι η ομάδα είναι νεοφώτιστη στην Α’1 κατηγορία, καθώς πέρυσι γιόρτασε την άνοδο από την Β’.

Όσο αναφορά την τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης διακρίνουμε μία μεγάλη μάχη ανάμεσα στην ομάδα της Αμυγδαλέας και του ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου. Οι δύο ομάδες έχουν από 32 βαθμούς και στον μεταξύ τους αγώνα η ομάδα της Αμυγδαλέας πήρε την νίκη εντός έδρας με 2-1. Κάτω από τις δύο ομάδες βλέπουμε να καραδοκεί η Ανάβρα με 30 βαθμούς. Πρόσθετο στοιχείο ότι η ομάδα της Ανάβρας έχει αποκτήσει καινούργιο προπονητή για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στην 6η θέση είναι ο Π.Ο.Ε με 28 βαθμούς. Η ομάδα της Ελασσόνας ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα αλλά δεν έκανε εξίσου καλή συνέχεια. Έχουν δείξει ένα μαχητικό σύνολο και ικανοί για την άνοδο στην Α κατηγορία με τις κατάλληλες προσθήκες.

7η είναι η ομάδα της Ραχούλας με 27 βαθμούς. Η Ραχούλα δείχνει να δίνει βάση στο δυνατό παιχνίδι και αυτό αποδίδει καρπούς.

Στην 8η θέση συναντάμε ακόμη μια ισοβαθμία ανάμεσα στην ομάδα του Δολιχιακού και του Καλοχωρίου με 25 βαθμούς. Και οι δύο δείχνουν να θέλουν να φτάσουν τον Π.Ο.Ε με το Καλοχώρι να εντάσσει στο ρόστερ του τον έμπειρο αμυντικό Δημήτρη Μαλαχτάρη.

Κάτω από τις 2 ομάδες βρίσκεται το πολλά υποσχόμενο Αργυροπούλι με 24 βαθμούς έχοντας κάνει 3 μεταγραφές για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Είναι ο ικανότατος επιθετικός Σπύρος Μπέλτσιος ο δυναμικός μέσος Δημήτρης Βλιώρας και ο μέσος πάλι Λευτέρη Τιούτιος.

Με 22 βαθμούς η Λάρισα 2012 είναι στην 11η θέση. Έχει κάνει πολλές μεταγραφές με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή του Άλκη Σάββα. Αυτό σημάνει ότι θέλουν να δώσουν ύψος στην ομάδα και φαίνεται πιο δυνατή στον 2ο γύρο.

3 ομάδες μοιράζονται την 12 θέση με 19 βαθμούς. Αυτές είναι ο Αστέρας Τυρνάβου, το Ομορφοχώρι και το Συκούριο. Η ομάδα του Τυρνάβου έχει πετύχει τον στόχο του αφού βρίσκεται πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού όπως και το Ομορφοχώρι. Όσο για το Συκούριο περιμέναμε να βρίσκεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πινάκα κάτι που αναμένεται να πετύχει στο 2ο γύρο και σε αυτό θα βοηθήσουν οι 2 μεταγραφές στην άμυνα και στην γραμμή του κέντρου. Συγκεκριμένα τα «κιτρινόμαυρα» θα φοράνε ο νεαρός μεσοεπιθετικός Θανάσης Κανταρίνος και επίσης ο αμυντικός Χικμέτ Τσαμπάζ.

Στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος βρίσκουμε την Ακαδημία Τυρνάβου με 9 βαθμούς. Μία νεανική ομάδα η οποία πέρυσι πανηγύρισε την άνοδο στην Α’1 κατηγορία. Φέτος όμως δείχνει να τα βρίσκει σκούρα. Πάνω από την Ακαδημία Τυρνάβου βρίσκεται η Βερδικούσια με 12 βαθμούς. Επίσης μία νεοφώτιστη ομάδα που ανέβηκε μαζί με την Ακαδημία Τυρνάβου στην Α΄1, χωρίς όμως να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες του πρωταθλήματος. Ένα βαθμό πάνω με 13 βαθμούς βρίσκεται η ομάδα της Νεάπολης. Μία ομάδα που δεν κατάφερε να πετύχει τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Και κάτω από την ζώνη υποβιβασμού βρίσκεται η Συκέα κάτι που περιμένουμε να αλλάξει στην συνέχεια αφού χρειάζεται μόλις 1 βαθμό για να ξεφύγει.

Για ακόμα μία χρονιά το πρωτάθλημα της Α’1 είναι ανταγωνιστικό με μεγάλες αναμετρήσεις και πλούσιο θέαμα. Αν εξαιρέσεις την ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας που δείχνει να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο θα πραγματοποιηθούν μεγάλες μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις μέχρι την οριστικοποίηση της βαθμολογίας.