Βαθμολογία

Α1 ΕΠΣΛ: Στο τέλος του πρώτου γύρου…

Η φετινή Α1 ΕΠΣΛ έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα και μας έχει προσφέρει ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα με πολλές εκπλήξεις και γεμάτο συγκινήσεις και αναμένεται να μας προσφέρει ένα αντάξιο τελικό αποτέλεσμα.

Συντάκτης: Νίκος Λυτροσυγκούνης

Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ είναι συναρπαστικό τόσο στην κορυφή τόσο και στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, διότι δεν υπάρχουν φαβορί αλλά ούτε και αουτσάιντερ.

Όλες οι ομάδες παλεύουν για την νίκη και για την επίτευξη των αρχικών στόχων τους. Μέσα σε κακούς οικονομικά καιρούς οι ομάδες παλεύουν να δώσουν των καλύτερο εαυτό τους ώστε καμία ομάδα να μην υποβιβαστεί και οι πιο πολλές να καταφέρουν να πετύχουν των σκοπό τους που δεν είναι άλλος από το να ανέβουν στην μεγάλη τοπική κατηγορία (Α΄ΕΠΣΛ).

Στην φετινή σεζόν υπάρχουν ομάδες με μεγάλη ιστορία και βαριές φανέλες που θέλουν να αφήσουν πίσω τους την προηγούμενη χρονιά που ήταν μαύρη σελίδα στην ιστορία τους, ομάδες όπως ο Απόλλων Λάρισας και ο Π.Ο.Ε. αλλά και ομάδες όχι τόσο μεγάλες ιστορίας που είναι αντάξιες σε σύνολο όσο αυτών των ιστορικών.

Περίπου στο τέλος του πρώτου γύρου κάποιοι σύλλογοι έχουν δείξει την ανωτερότητα τους παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και προσφέροντας ωραίο θέαμα έχοντας ξεφύγει βαθμολογικά από της μεσαίες και τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και δείχνουν πως είναι κοντά στην επίτευξη των αρχικών στόχων τους. Το φετινό πρωτάθλημα έχει αποδείξει ότι έχει ανεβεί το επίπεδο ποδοσφαιριστών στην κατηγορία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που μας αποδεικνύει πώς οι σύλλογοι σε σύνολο είναι αντάξιοι με αυτούς της μεγάλης κατηγορίας.

Πλέον σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται σε κάθε παιχνίδι γιατί πολλές ομάδες θέλουν να κρατήσουν ή να αλλάξουν την βαθμολογική τους θέση που έχει σαν αποτέλεσμα σε κάθε ματς να αποκτά τίτλους ντέρμπι. Σε πλέον κακούς αγωνιστικούς χώρους λόγο των καιρικών συνθηκών που επικρατούν λόγω χειμώνα οι ομάδες κάνουν ότι μπορούν ώστε να πάρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα μέσα σε βαριά γήπεδα δίνοντας σε κάθε ματς μία «μάχη» σώμα με σώμα ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την νίκη.

Μέσα από την αξιόλογη προσπάθεια των ομάδων έχουν αναδεχθεί νέα ταλέντα δηλαδή ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας οι οποίοι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο έχουν την ικανότητα να κάνουν το μεγάλο «βήμα» στην καριέρα τους και να πλαισιώσουν της δύο μεγάλες ομάδες του νομού μας πού δεν είναι άλλες από την ΠΑΕ ΑΕΛ και την ΠΑΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 που έχουν σαν όραμα να πλαισιώσουν της ομάδες τους με αξιόλογα ταλέντα του νομού μας. Νέες ομάδες – παλιές ομάδες με ανταγωνιστικά σύνολα μας έχουν δώσει μία καλή πορεία μέχρι τώρα η οποία θα είναι αντάξια των προσδοκιών.