Βαθμολογία

Επτά αγωνιστικές σε Τόνεφ

Βαριά ήταν τελικά η τιμωρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σκωτίας στον Αλεξάνταρ Τόνεφ για την ρατσιστική επίθεση στον Σέι Λόγκαν στις 13/9.

Ο Βούλγαρος εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Άστον Βίλα στη Σέλτικ, κατηγορήθηκε για ρατσιστική επίθεση στον 26χρονο Άγγλο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Αμπερντίν τον περασμένο μήνα.

Παρά το γεγονός πως ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τα πάντα, η FA αποφάσισε να επιβάλει βαριά καμπάνα στον Τόνεφ, τιμωρώντας τον με επτά αγωνιστικές! Η Σέλτικ με ανακοίνωσή της στήριξε τον παίκτη, τόνισε πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και επιβεβαίωσε πως θα καταθέσει ένσταση για την τιμωρία του 24χρονου άσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σέλτικ: «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και η Σέλτικ, σαν σύλλογος δεν ανέχεται το ρατσισμό σε καμία μορφή του. Ήταν μία δυσάρεστη κατάσταση, αλλά ο σύλλογος δέχτηκε την εξήγηση του Αλεξάνταρ, ο οποίος αρνήθηκε ότι είπε αυτές τις λέξεις και ξακαθάρισε πως δεν είναι ρατσιστής.  Είμαστε απογοητευμένοι και επιβεβαιώνουμε ότι ο Αλεξάνταρ θα υποβάλλει ένσταση».