Βαθμολογία

Γι' αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε...

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ με κύριο θέμα συζήτησης τον απολογισμό της περσινής χρονιάς. Τελικά 130 οικονμικά τακτοποιημένα μέλη παρευρέθησαν και πήραν μέρος στην Γ.Σ. Ένα χρήσιμο συμπέρασμα που θα μπορούσε να βγει από την σημερινή Γ.Σ. είναι ότι άλλα θέματα είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν και τελικά το ζήτημα προχώρησε πολύ και για ζητήματα που δεν ήταν στο πρόγραμμα.

Το παρών έδωσε και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ, Βαγγέλης Πλεξίδας καθώς επίσης και το πρόσωπο το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον με την απουσία του την προηγούμενη εβδομάδα., ο Νίκος Μπαλατσούκας. Ο κ. Μπαλατσούκας, που έχει μεταπιδήσει πλέον στην ΠΑΕ ΑΕΛ διάβασε την επιστολή που αναφέρει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το σωματείο. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε φλέγοντα θέματα που αφορούσαν την παρουσία του στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ.

Στην συνέχεια ψηφίστηκαν οι προϋπολογισμοί των όλων των αθλητικών τμημάτων (βόλεϋ, ποδοσφαίρου μπάσκετ, στίβου).

Σε ότι αφορά  το ποδοσφαιρικό τμήμα, αφέρθηκε επίσης προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό της περσινής χρονιάς ένα υπόλοιπο ύψους €31.850 (συμβόλαια ποδοσφαιριστών και λοιπά υπόλοιπα εργαζομένων), ποσό που βάσει Νόμου υποχρεούται να το καλύψει η νεοσύστατη ΠΑΕ ΑΕΛ που δημιουργήθηκε από την Ερασιτεχνική. Το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση πλέον δεν βαραίνει την Ερασιτεχνική ΑΕΛ.

Ο Νίκος Κυριακού στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ζήτημα των €50.000 προς το Σωματείο, το οποίο έπρεπε με βάση τις προϋποθέσεις της προηγούμενης χρονιάς για τον χορηγό να καταβάλει όπως και είχε υποσχεθεί.

Πρόταση του Νίκου Κυριακού προς τα μέλη και τον Βαγγέλη Πλεξίδα είναι να δώσει τα χρήματα με τη μορφή χρηματοδότησης για απόκτηση υποθηκευμένου οικοπέδου εμβαδού 54 στρ. αξίας €74.000, που θα στεγάσει τις ακαδημίες και θα μπορέσουν να γίνουν γήπεδα καλύπτοντας τα μισά στρέμματα, δηλαδή παραχωρώντας τα 27 στρέμματα.

Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Πλεξίδας προχώρησε σε μια αντιπρόταση. Ότι στην έκταση που έχει αγοράσει η La Farm στα Δένδρα, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ προθυμοποιήθηκε να παραχωρήσει μια έκταση, που θα χρηματοδοτηθεί από ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για να φτιαχτούν δύο επιπλέον γήπεδα που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Ερασιτεχνικής. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την Ερασιτεχνική και το θέμα παραμένει άλυτο, καθώς δεν δέχεται να δώσει ούτε τα 50.000.

Δημιούργηθηκε επίσης ζήτημα σχτικά με τον τρόπο αποχώρησης των Τζουμάκη και Γαρυφαλλόπουλου από την ΑΕΛ. Ακούστηκαν διάφορα, ωστόσο πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς ο μεν Τζουμάκης είναι ανήλικος και δεν δεσμευόταν με επαγγελματικό συμβόλαιο, ενώ ο δε Γαρυφαλλόπουλος είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΑΕΛ. Πάντως τα χρήματα τα οποία εισέπραξε η Ερασιτεχνική ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό ανέρχονται στα 12.000 ευρώ.