Βαθμολογία

"Δεν κατάλαβε το μέγεθος της Γιουνάιτεντ ο Μόγιες"

Ο Άλεξ Φέργκιουσον αρνήθηκε πως επέλεξε μόνος του τον Ντέιβιντ Μόγιες για διάδοχό του στη Μ. Γιουνάιτεντ και τόνισε πως ο ίδιος υποτίμησε το μέγεθος του συλλόγου που αναλάμβανε.

"Δεν είχε συνειδητοποιήσει απλά πόσο μεγάλη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως σύλλογος", αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Μόγιες στην δεύτερη έκδοση της αυτοβιογραφίας του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, και συνεχίζει:

"Κάθε ήττα ήταν ένα χτύπημα από σφυρί για αυτόν. Μπορούσα να το δω αυτό στη συμπεριφορά του.

Τον Ιανουάριο αποκτήσαμε τον Χουάν Μάτα και αυτό έδωσε σε όλους μια ώθηση, αλλά μπορούσα να δω τους τοίχους να τον συμπιέζουν, αφήνοντας τον Ντέιβιντ με όλο και λιγότερο χώρο για να αναπνεύσει.

Το ξέρω αυτό το αίσθημα από το 1989, όταν περάσαμε ένα τρομερό διάστημα. Νιώθεις ότι συντρίβεσαι. Τα αποτελέσματα ήταν αυτά που "ροκάνιζαν" τον Ντέιβιντ.

Κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει πόσο απογοητευτική ήταν η σεζόν. Και αυτό κόστισε σε έναν άνθρωπο τη θέση του".

Στο ίδιο βιβλίο ο Φέργκιουσον καταγράφει τις σκέψεις του και για την περυσινή σεζόν και δεν διστάζει να παραδεχτεί πως ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον να βλέπει τη Λίβερπουλ να διεκδικεί τον τίτλο της Premier League την ώρα που η Γιουνάιτεντ έμενε εκτός Ευρώπης.

"Ήταν δύσκολο να βλέπεις αυτού του είδους το αποτέλεσμα, όταν η Λίβερπουλ είναι αυτή που "σερβίρει" τον πόνο.

Ήταν μια σκληρή σεζόν για ένα φίλαθλο της Γιουνάιτεντ και ήταν δύσκολη για μένα, επειδή ήξερα ότι υπήρχαν πολλοι καλοί παίκτες στην ομάδα μας.

Δεν έδειχναν τη φόρμα τους και αυτό φάνηκε να βάζει ένα τεράστιο βάρος στους ώμους του Ντέιβιντ".

Το απόλυτο αφεντικό στους "κόκκινους διαβόλους" για σχεδόν 27 χρόνια (1986-2013) αναφέρθηκε επίσης και στο διαζύγιο με τον Μόγιες μετά την ήττα με 2-0 από την Έβερτον, υποστηρίζοντας ότι δεν τον συμβουλεύτηκαν οι διοικούντες της Γιουνάιτεντ όταν αποφάσισαν να τον απομακρύνουν.

"Ήμουν στο Αμπερντίν, όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Τη Δευτέρα επέστρεφα αεροπορικώς στο Μάντσεστερ και δίπλα μου καθόταν ένα παλικάρι με μια εφημερίδα που είχε τίτλο "Ο Ντέιβιντ Μόγιες θα απολυθεί". Δεν ήμουν σίγουρος τι συνέβαινε εκείνη ακριβώς τη στιγμή".