Βαθμολογία

"Ιστορική" κονταρομαχία με νικητή τον Αχιλλέα

Μπορεί στην ελληνική ιστορία, Φιλοκτήτης και Αχιλλέας να ήταν σύμμαχοι στον Τρωικό πόλεμο, ωστόσο στα γήπεδα της ΕΠΣΛ είναι αντίπαλοι. Στην Μελιβοία λοιπόν, ο Αχιλλέας Φαρσάλων φιλοξενήθηκε από τον τοπικό Φιλοκτήτη, με τους γηπεδούχους να γνωρίζουν την ήττα με σκορ 2-0.

Ο Αχιλλέας είχε σε μεγάλη μέρα όλους του τους παίκτες, με τους Σβερκούλη, Κομισόπουλο και Μπένο ωστόσο να ξεχωρίζουν.

Η ομάδα του Παναγιώτη Κορδαλή ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 4', όταν ο Πατσιούρας από μπαλιά του Αντωνιάδη έκανε το 0-1.

Στο 7' ο Μπαταβάνης απέκρουσε το πολύ καλό σουτ του Βούλγαρη, ενώ στο 15' ο Μπένος γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή, με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να διώχνουν την τελευταία στιγμή.

Στο 25' ένα καλό σουτ του Παλαμίδα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 30' έγινε το 0-2. Η φάση ξεκίνησε από προσωπική ενέργεια και σέντρα του Μπένου και τελείωσε με ιδανικό πλασέ του Βούλγρη από το ύψος του πέναλτι.

Ο Φιλοκτήτης έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Γκιουρσάνη, Γκόλαντα και Ντούμο για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Στο 58' οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Κουτσουκέρας έκανε πέναλτι πάνω στον Λιάκο με συνέπεια να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Προκειμένου να μην μείνει "ορφανή" η θέση του τερματοφύλακα θυσιάστηκε ο Παλαμίδας, για να περάσει στην θέση του ο Σακελλαρίου, που παρότι ήταν ακόμα "κρύος" απέκρουσε το πέναλτι του Ντούμου και κράτησε το "0" για την εστία του Αχιλλέα.

Η ομάδα του κ. Έξαρχου από εκείνο το σημείο και μετά πίεσε για το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο ματς και έχασε καλές ευκαιρίες με τους Ντούμο, Γκουντάρα Η. και Πενίκη. Μέχρι εκεί όμως.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αχιλλέας δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και απώλεσε μάλιστα κάποιες καλές ευκαιρίες, με πιο σημαντική ένα σουτ του Κομισόπουλου στο 75' που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα του κ. Κορδαλή πανηγύρισε την νίκη.

Οι συνθέσεις

Φιλοκτήτης Μελιβοίας (Αποστόλης Έξαρχος): Μπαταβάνης, Λιάκος (75' Πασιάς Δ.), Πλατσάς, Κατσάνος, Πενίκης, Γεωργούλας, Παπαηλίας, Ντούμος (80' Γκουντάρας Ν.), Γκιουρσάνης, Γκουντάρας Η. (60' λ.τ. Πασιάς Π.), Γκόλαντας.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Παναγιώτης Κορδαλής): Κουτσουκέρας Ν., Πατσιούρας (70' Γότσης), Τσούλης (65' Κουτσουκέρας Θ.), Τσιανάκας Β., Τσιανάκας Απ., Αντωνιάδης, Κομισόπουλος, Σβερκούλης, Παλαμίδας (58' Σακελλαρίου), Μπένος, Βούλγαρης.

Διαιτητές: Μουμαρσόπουλος, Βασιλός, Χατζηλιώντας.