Βαθμολογία

Ντούφας: «Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα»

O Ντούφας Δημήτρης είναι άλλο ένα από τα πολλά ταλαντούχα παιδιά που αγωνίζονται στον πρωτοπόρο της Α'1 ΕΠΣΛ, Π.Ο. Ελασσόνας. Στα 17 του ονειρεύεται μαζί με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, μέσα από σκληρή δουλειά και υπομονή να φτάσουν την ομάδα της Ελασσόνας πολύ ψηλά. Κρυφό όνειρό όλων είναι να επιστρέψει μέσα στα επόμενα 3 χρόνια ο σύλλογος στις εθνικές κατηγορίες.

Συνέντευξη στον Αχιλλέα Ζαχαρούλη

Ο ίδιος μας μίλησε για τις αλλαγές που έχουν γίνει στον ΠΟΕ σε σχέση με πέρυσι, για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, για την στήριξη του κόσμου που δεν υπήρχε πέρυσι, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους που συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας.

Πόσο καιρό αγωνίζεσαι στην ομάδα;

"Στον ΠΟΕ αγωνίζομαι από τα 9 μου. Ξεκίνησα από τα τμήματα υποδομής, στην πορεία έπαιξα στο εφηβικό, προωθήθηκα πέρυσι στην ανδρική ομάδα που πρόλαβα να αγωνιστώ μια χρονιά στην Α' ΕΠΣΛ και αυτό μας βοήθησε όλους τους ποδοσφαιριστές και φέτος συνεχίζω με τον ΠΟΕ στην Α'1."

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι στην ομάδα;

"Έχουν αλλάξει πολλά. Πλέον μας στηρίζει και ο κόσμος, γίνεται καλή και οργανωμένη δουλειά από τον νέο μας προπονητή και πάνω από όλα έχουμε ομόνοια μεταξύ μας. Δεν υπάρχει το "εγώ" και το "εσύ". Υπάρχει μόνο η ομάδα."

Κατά πόσο πιστεύεις ότι σας βοηθούν τα αποτελέσματα έτσι ώστε να αποκτήσετε και καλύτερη ψυχολογία;

"Μας βοηθάνε πολύ στον τομέα της ψυχολογίας. Αλλά παρά τα καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα, εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα, όπως άλλωστε μας είπε και ο προπονητής μας. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι και κάθε αντίπαλο ξεχωριστά, είτε αυτός είναι από μεγαλύτερη κατηγορία, είτε από μικρότερη. Θα τους αντιμετωπίσουμε όλους με τον ίδιο σεβασμό."

Η ομάδα μέχρι τώρα έχει 3 στις 3 νίκες. Τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν εύκολα ή δύσκολα;

"Όπως είπα και πριν, το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Παίζει ρόλο και η προπόνηση και η αντοχή που έχουμε δουλέψει. Κάποιες από τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε δεν ήταν αρκετά προπονημένες και αυτό φάνηκε στο γήπεδο."

Κατά πόσο θα σας δυσκολέψει μια ομάδα με μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας από τον δικό σας;

"Σίγουρα ένας παίκτης μεγαλύτερος σε ηλικία θα είναι και πιο έμπειρος, γιατί θα έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Εμάς δεν μας επηρεάζει το γεγονός αυτό. Θα πηγαίνουμε στα παιχνίδια συγκεντρωμένοι και θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο."

Είπες ότι ο στόχος της ομάδας δεν είναι να ανέβει άμεσα κατηγορία. Βλέποντας όμως τα αποτελέσματα, δεν ισχύει αυτό που λέμε ότι τρώγοντας έρχεται και η όρεξη;

"Φυσικά. Έτσι είναι. Εμείς συνεχίζουμε όμως να δουλεύουμε σκληρά χωρίς να βάζουμε ψηλά τον πήχη. Ο ΠΟΕ είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία που δεν τον ξέρουν μόνο στην Θεσσαλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, έχουμε και την στήριξη του προπονητή μας και θα παλέψουμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει."

Οι δικοί σου στόχοι συμβαδίζουν με της ομάδας; Δίνεις προτεραιότητα στο ποδόσφαιρο ή στα μαθήματα σου;

"Το ποδόσφαιρο είναι αγάπη και τρόπος ζωής. Κάποιος μπορεί να το δει απλά σαν χόμπι. Κάποιοι μπορούν να συνδυάζουν και ποδόσφαιρο και διάβασμα. Όποιος θέλει να ασχοληθεί θα δουλέψει με υπομονή, θα ακούει τον προπονητή του και θα προχωρήσει."

Υπάρχει στο μυαλό σου σαν στόχος να γίνεις επαγγελματίας;

"Χρονικά απέχω πολύ ακόμα από αυτό το όνειρο. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, γιατί και αυτοί οι παίκτες κλάσης που είναι τώρα επαγγελματίες ξεκίνησαν από κάπου."

Σε ποια ομάδα θα ονειρευόσουν να παίξεις ποδόσφαιρο;

"Ελληνική ομάδα θα ήταν ο Άρης γιατί είναι και η ομάδα που υποστηρίζω. Από το εξωτερικό Μπαρτσελόνα."