Βαθμολογία

Σέρχιο Ράμος ή αλλιώς…. Γιάννης Μπούσιας!

Ο Γιάννης Μπούσιας είναι ένα νέο παιδί που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της ποδοσφαιρομάνας Ελασσόνας. Γεννηθείς στα 9 Φεβρουαρίου του 1995 και από ηλικία 8 ετών δουλεύει στον Π.Ο.Ε. Μίλησε στο athleticlarissa.gr για την περσινή χρονιά και τα όσα συνέβησαν, μέχρι το τώρα που η ομάδα αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της και πλέον βαδίζει σε πολύ γερές βάσεις!

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη

Μίλησε για την μεγάλη παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια, αλλά ακόμη και στις προπονήσεις, κάτι που τους έχει γεμίσει με δύναμη, ενώ έσταζε μέλι για τον πρωτομάστορα αυτής της προσπάθειας τον προπονητή κ. Θανάση Γκανδρή.

Δεν έκρυψε να μας πει πως όνειρό του είναι να πάει κάπου ψηλά, ενώ για τη φετινή σεζόν προτεραιότητα μας είπε πως είναι να γίνει ο Π.Ο.Ε. ξανά ομάδα και όχι αναγκαστικά ο πρωταθλητισμός. Πρότυπό του είναι ο Ισπανός σούπερ σταρ Σέρχιο Ράμος! Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Από πότε είσαι στην ομάδα του Π.Ο.Ε.;

Είμαι από οκτώ ετών, στις Ακαδημίες του Ολοσσών στην αρχή και μετά που έγινε μία η ομάδα ήρθα στον Π.Ο.Ε. Πήγα μία χρονιά δανεικός στην Δολίχη και ξαναγύρισα, αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μου στην ομάδα της Ελασσόνας.

Η ομάδα σου έχει κάνει ονειρεμένο ξεκίνημα, τι έχεις δει εσύ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές;

Έτσι όπως δουλέψαμε στην προετοιμασία, για εμάς ήταν φυσιολογική εξέλιξη αυτό που έγινε. Στόχος μας είναι πρώτα απ’ όλα να φτιάξουμε την ομάδα δεν μας ενδιαφέρει αν βγούμε κατηγορία ή όχι. Να γίνουμε ομάδα και μετά ότι είναι καλό θα έρθει. Δεν έχουμε την πίεση ούτε από την διοίκηση, ούτε τον κόσμο να βγούμε με το ζόρι και αυτό είναι καλό μας βοηθάει. Έχουμε δουλέψει 70 μέρες πολύ καλά με διπλές προπονήσεις και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο.

Τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα;

Πολλά! Πρώτα απ’ όλα από τον κόσμο που έχει πλέον αγκαλιάσει την ομάδα, καμία σχέση με πέρυσι, η διοίκηση πολύ καλά και παίζει τεράστιο ρόλο και ο προπονητής και πέρυσι είχαμε καλούς προπονητές, αλλά φέτος είναι αλλιώς, είναι και παλαίμαχος, την έχει ζήσει την ομάδα και βγαίνει αυτό μέσα στο γήπεδο.

Είσαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που έχετε δουλέψει;

Πάρα πολύ. Όλα λειτουργούν τέλεια και χαιρόμαστε να πάμε προπόνηση κάθε μέρα, αυτό μας γεμίζει πραγματικά.

Η διακοπή σας επηρέασε;

Πιστεύω όχι, θα μας βοηθήσει κιόλας γιατί δουλεύουμε καλύτερα και πιστεύω θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια, εξάλλου ο χρόνος είναι υπέρ μας.

Βλέποντας κάποιες ομάδες μέχρι τώρα, πως βλέπεις να διαμορφώνεται το τοπίο φέτος στην Α1 ΕΠΣΛ;

Δεν τις έχω δει όλες τις ομάδες αλλά πιστεύω πως θα είμαστε καλά. Όταν στον δεύτερο γύρο θα έχω δει όλες τις ομάδες τότε θα έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Υπάρχουν φαβορί για άνοδο;

Οι ομάδες που ακούγονται περισσότερο, όπως είναι ο Απόλλων Λάρισας αν και μέχρι τώρα είχε δύο άσχημα αποτελέσματα.

Αλλάζει την κατηγορία που αγωνίζεστε και τον τρόπο λειτουργίας της συμμετοχή πολλών νέων παιδιών;

Σίγουρα, την κάνει καλύτερη. Είναι πολύ καλό για όλους να παίζουν τα νέα παιδιά, οι μεγάλοι ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν…

Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι;

Πρώτα απ’ όλα να πάνε όλα καλά και να μην έχω τραυματισμούς, να δουλέψω σωστά με τον προπονητή και μετά αν προκύψει κάτι καλύτερο θα το εξετάσω. Θέλω να πάω ψηλά!

Έχει αγκαλιάσει γενικότερα η κοινωνία της Ελασσόνας τη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος η ομάδα;

Ναι. Για παράδειγμα όταν αγωνίζεσαι και κάνεις μια καλή ενέργεια ή για παράδειγμα όταν βάλαμε το γκολ με την Συκέα ακούσαμε ένα γήπεδο να επιβραβεύει την προσπάθειά μας και κάτι τέτοιο το έζησα πρώτη φορά. Πέρυσι πέραν από το παιχνίδι με την Γιάννουλη δεν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο, ενώ φέτος έχει αλλάξει αυτό και μέχρι και στις προπονήσεις έρχονται παλαίμαχοι, έρχονται άτομα που δεν ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο και βλέπουν τι κάνουμε, ρωτάνε για μας, ενδιαφέρονται. Είναι όλα αλλιώς φέτος!

Η σχέση σου με το νέο προπονητή ποια είναι;

Έχουμε άριστες σχέσεις και έτυχε να τον ξέρω από παλιότερα και ήταν ένας από τους λόγους που έμεινα στην ομάδα και πραγματικά με βοηθάει πάρα πολύ.

Ποιον θεωρείς καλύτερο προπονητή από τα ξένα πρωταθλήματα και ποιον παίκτη έχεις ως πρότυπο;

Προπονητή θεωρώ τον Πεπ Γκουαρντιόλα και παίκτη έχω για πρότυπο τον Σέρχιο Ράμος.