Βαθμολογία

Ο Θεοδωράκης θα δει Σαμαρά

Συνάντηση με τον κ. Αντ. Σαμαρά θα έχει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κ. Θεοδωράκη και συμφώνησαν, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής του «Ποταμιού», να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συνομιλήσουν για μια ευρεία ατζέντα θεμάτων. Εν τω μεταξύ, χθες, σε ποσοστό υψηλότερο από αυτό που έλαβε το «Ποτάμι» στις ευρωεκλογές (6,6%) έθεσε τον πήχυ των προσδοκιών από τις επόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Θεοδωράκης. Οπως δήλωσε (Ρ/Σ ΒΗΜΑ), «θέλουμε να πάμε πάνω από τις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι η χώρα δεν έχει χρόνο. Και αν δεν καταφέρω να συγκινήσω τον κόσμο, ας αναλάβει κάποιος άλλος να το κάνει».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε στις προσεχείς διεργασίες στο κόμμα, μιλώντας για μια διαδικασία που απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό, από τον οποίο ζητείται «να δώσει ολοκληρωμένη πρόταση για την περιφέρειά του». Τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι ακόμα και με «ταχυδρομική ψήφο» μέσω Διαδικτύου για την επιλογή υποψηφίων. «Εκτιμάμε ότι την απόφαση του ποιοι θα εκφράσουν το "Ποτάμι" στο Κιλκίς, στην Αλεξανδρούπολη ή στο Λασίθι δεν θα πρέπει να τη λάβει ο Θεοδωράκης ή οι εθελοντές», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική συνεργασιών, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι έχει υποχρέωση να συζητήσει με οποιοδήποτε πρώτο κόμμα, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σημεία συμφωνίας ή διαφωνίας. «Δεν θα συνεργαστώ με κανέναν, διότι κανένας δεν με έχει στο τσεπάκι του και δεν έχω καμία κάψα να συνεργαστώ ντε και καλά για να τον διευκολύνω», ανέφερε.

Μιλώντας για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του ότι θα πρέπει να επιλεγεί πρόσωπο εκτός του πολιτικού συστήματος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα πρότεινε ως υποψήφιο τον κ. Κουβέλη.

Πηγή: Η Καθημερινή