Βαθμολογία

«Βασίλισσα» με παρελθόν, παρόν και μέλλον!

Στο κηποθέατρο Λάρισας διεξήχθη η κεντρική γιορτή για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΛ

Σε μία ζεστή βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο κηποθέατρο Λάρισας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 50χρονα της ΑΕΛ από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα. Την όλη διοργάνωση είχε αναλάβει ο φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικός «Ευχή Ζωής» και ήταν υπό την αιγίδα της ερασιτεχνικής ΑΕΛ.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Αρνητικό στοιχείο ήταν η μικρή παρουσία του κόσμου που δεν βρέθηκε μαζικά και ήταν κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τους διοργανωτές αλλά και τον απλό κόσμο.

Στην όμορφη βραδιά βρέθηκε η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ και ο μεγαλομέτοχός της Ευάγγελος Πλεξίδας, το τεχνικό τιμ και ο προπονητής Κων/νος Παναγόπουλος καθώς και όλη η ποδοσφαιρική ομάδα. Επίσης ήταν και αρκετά μικρά παιδιά από τις Ακαδημίες της ΑΕΛ. Πολλοί παλαίμαχοι, οι σύνδεσμοι της ομάδας καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι που μίλησαν για την «Βασίλισσα» του κάμπου.

Την όμορφη εκδήλωση παρουσίασαν οι Βιβή Κάραλη και ο δημοσιογράφος της «Ε» Σωτήρης Κέλλας, ενώ ο Βαγγέλης Ρωμανός με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο διάβαζε τις ενδεκάδες από τις σημαντικές στιγμές της ομάδας. Συνολικά κράτησε περίπου 2,5 ώρες και η αρχή έγινε με τον τρομπετίστα της ΑΕΛ επί σειρά ετών Δημήτρη Χαλκιά που παιάνισε τον ύμνο της ομάδας ξεσηκώνοντας τα πλήθη.

Στην βραδιά μίλησαν παλαίμαχοι όπου και ανέλυσαν την κάθε δεκαετία της ομάδας, παίχτηκαν αρκετά βίντεο από την 50χρονη ιστορία της ομάδας.

Οι δημοσιογράφοι

Από δημοσιογράφους μίλησαν οι Κώστας Μπετχαβές, Γιάννης Καλογιάννης και Λάζαρος Παπαδούλης με τους δύο πρώτους να αναφέρονται στις πρώτες δεκαετίες της ομάδας, ενώ ο τρίτος κατά σειρά αναφέρθηκε στις σεζόν 2005 – 2014 όπου η ΑΕΛ έζησε μεγάλες στιγμές, μέχρι και σήμερα.

Οι παλαίμαχοι

Επίσης μίλησαν αρκετοί παλαίμαχοι της ΑΕΛ (αρκετοί από αυτούς τώρα είναι προπονητές) όπου και αναφέρθηκαν μέσα από πραγματικά γεγονότα στα όσα έζησαν από κοντά μέσα από τα δικά τους μάτια. Κατά σειρά μίλησαν οι: Βασίλης Τσολάκης, Δημήτρης Ζάμπας, Ηλίας Σελιώνης, Αδάμος Τσιάχας, Γιάννης Αλεξουλής (διάβασε και μήνυμα του Γιάτσεκ Γκμοχ), Ζήσης Ζιάγκας, Κώστας Κατσάρας, Θωμάς Κυπαρίσσης, Άγγελος Διγκόζης.

Τα πέτρινα χρόνια

Η ΑΕΛ όμως πέρασε και δύσκολα χρόνια. Συγκεκριμένα τις περιόδους 1995-2004 όπου μίλησε για όσα συνέβησαν τότε ο Πολύκαρπος Ανδρέου όπου αγαπά παθολογικά την ΑΕΛ και ήρθε για την εκδήλωση από την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστηκε μήνυμα του Κων/νου Πηλαδάκη

Ενώ είχε κληθεί στην βραδιά και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ Κώστας Πηλαδάκης, δεν βρέθηκε τελικά, με την Βιβή Κάραλη να διαβάζει ένα μήνυμα του ίδιου και ευχές για το μέλλον.

Το κλαμπ του παραδείσου

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η αναφορά των όσων υπηρέτησαν αυτή την ομάδα (παίκτες – παράγοντες) και έχασαν την ζωή τους άδοξα. Για όσους δεν είναι πια κοντά μας μίλησε ο δημοσιογράφος και φίλαθλος της ΑΕΛ Στέφανος Αϊνης.

Παρών και ο Δήμαρχος

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε γεγονότα που έζησε όλα αυτά τα χρόνια ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον.

Οι σύνδεσμοι

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους συνδέσμους που έχουν τον δικό τους ρόλο στην ΑΕΛ. Έτσι λοιπόν αναφέρθηκαν όλοι και φυσικά για τον κάθε έναν μίλησαν και κάποια άτομα.

1.Ιερολοχίτες

2.Monsters (Χονδροδήμος Χρήστος, Θεοχαρίδης Σπύρος, Γεωργίου Γιώργος).

3.Athens Club (Κοντοβάς Γιάννης)

4.ΣΦ Αλκαζάρ (Μηλιώνης Γιώργος)

4.Βυσσινί Αμαζώνες (Τσακνάκη Μαρία)

Και η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ

Επίσης το λόγο πήραν και άνθρωποι της νέας ΠΑΕ. Αρχικά μίλησε ο νέος τεχνικός Κων/νος Παναγόπουλος, ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Νεμπεγλέρας, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ Νίκος Κυριακού και ο μεγαλομέτοχος Ευάγγελος Πλεξίδας.

Λίγο πριν το κλείσιμο της βραδιάς μίλησαν για λίγο και οι Ηλίας Φασούλας και Αντώνης Γραβάνης άτομα που κατά το παρελθόν βοήθησαν ιδιαίτερα και σε δύσκολες στιγμές την ομάδα.

Έλα να μάθεις…

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις της εκπομπής του δημοσιογράφου Γιάννη Καλογιάννη στη Ραδιοφωνία Κισσάβου «Έλα να μάθεις», όπου και βραβεύτηκαν 4 άτομα μετά από μεγάλη ψηφοφορία για τα 50χρονια της ΑΕΛ (συνολικά ψήφισαν 6.758 άτομα).      

1.Κορυφαίος παίκτης ο Βασίλης Καραπιάλης. Την τιμητική πλακέτα έδωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στον Βαγγέλη Τσουκάλη που τον εκπροσώπησε.

2.Κορυφαίος προπονητής ο Γιάτσεκ Γκμοχ. Την τιμητική πλακέτα έδωσε ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ κ. Νίκος Κυριακού στον Κώστα Κολομητρούση που τον εκπροσώπησε.

3. Κορυφαίος παράγοντας ο Αστέριος Καντώνιας. Την τιμητική πλακέτα έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ κ. Ευάγγελος Πλεξίδας στον κ. Τσιάχα που τον εκπροσώπησε.

4. Πρόσωπο της 50ετιας που έβαλε το δικό του στίγμα ο γνωστός γιατρός κ. Νίκος Τσιλιμίγκας. Την τιμητική πλακέτα του έδωσε ο Θωμάς Αβρανάς.

Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με μια αναμνηστική φωτογραφία από τους διοργανωτές, τους παλαιμάχους αλλά και την τωρινή ομάδα.