Βαθμολογία

Τιμωρούν τις ομάδες ή τις χαϊδεύουν;


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Μεγάλη κουβέντα αναμένεται να γίνει πάλι φέτος το καλοκαίρι (έχει ξεκινήσει βασικά) σχετικά με τις ομάδες που δεν μπορούν να πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Θα προσπαθήσω να σας αναλύσω το σκεπτικό μου σχετικά με αυτή την απόφαση της αρμόδιας αρχής που για μένα δεν συμβαδίζει με τα κορυφαία και προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης.  

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα, οι ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση μπορούν να αποκτήσουν μέχρι τρεις (3) παίκτες άνω των 24 ετών (Έλληνες και ξένους). Παράλληλα μπορούν να προχωρήσουν σε δύο (2) ανανεώσεις συμβολαίων, ενώ μπορούν να αποκτήσει όσους Έλληνες παίκτες θέλουν αρκεί να είναι κάτω των 24 ετών! Επίσης, κατά τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα επιτρέπεται να κάνουν μόλις μία μεταγραφή παίκτη άνω των 24 ετών!

Και έρχομαι λοιπόν να σχολιάσω αυτή την απόφαση που για μένα είναι εκτός πραγματικότητας! Έχουμε και λέμε λοιπόν. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το Μουντιάλ και εκεί αναμένεται να δούμε παίκτες ΒΑΣΙΚΟΥΣ που αγωνίζονται σε κορυφαίους συλλόγους και θα χρησιμοποιηθούν στο αρχικό σχήμα των χωρών τους σε ηλικίες από 21 – 23 χρονών (στο περίπου) και σίγουρα οι συγκεκριμένοι παίκτες θα αμείβονται και με τεράστια ποσά από τις ομάδες που αγωνίζονται.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν αυτοί οι παίκτες να αγωνίζονται σε κορυφαίους συλλόγους σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία αλλά και στο Μουντιάλ και εδώ εμείς να λέμε πως αυτοί οι παίκτες είναι μικροί; Αντί να τιμωρούμε εδώ στην Ελλάδα με δραστικά μέτρα με στόχο φυσικά να γίνει και η σχετική κάθαρση του ποδοσφαίρου μας, βάζουμε απλά αυτούς τους περιορισμούς στις ομάδες και όλα καλά!

Δηλαδή για να καταλάβω, δεν μπορεί ένα ελληνόπουλο να παίζει 5 χρόνια στη Β’ Εθνική να έχει κάνει το «αγροτικό» του και σε ηλικία 23 ετών να πάει Σούπερ Λίγκα; Αυτός ο παίκτες θεωρείται άπειρος ή μικρός; Πραγματικά όσο και αν σκεφτώ και καταγράψω όλα αυτά που σας λέω, πιστεύω πως άκρη δεν θα βγάλω για το πώς λειτουργούνε και αποφασίζουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ.

Και θέτω ένα ερώτημα για το τέλος, με το να βάζουμε αυτές τις προϋποθέσεις απλά στις ελληνικές ομάδες, τι καταφέρνουμε; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι; Πρέπει να καταλάβουν οι πρόεδροι των ομάδων πως αν δεν κάνουν αυτά που είθισται να γίνονται παντού, δεν θα μπορούν να παίξουν σε επαγγελματική κατηγορία!

Άρα λοιπόν εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν τις τιμωρούμε τις ομάδες αλλά τις χαϊδεύουμε…