Βαθμολογία

Καρακώστας: «Φτάσαμε να κυνηγάμε και την πρώτη θέση»

Το athleticlarissa δίνει λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας», την οποία και καθιερώσαμε από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Αυτή την εβδομάδα μαζί μας ο ποδοσφαιριστής του Οικονόμου Τσαριτσάνης, ο Σταύρος Καρακώστας.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο εν λόγω παίκτης μας μίλησε για την ομάδα του και τους στόχους που έχει φέτος, τα όνειρά του καθώς και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πότε και από ποια ομάδα ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα από το Δομένικο και στην συνέχεια, πέρασα στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, από όπου με απέκτησε η Ελασσόνα, στο παιδικό τμήμα, τότε που η ομάδα ήταν στην Δ’ Εθνική. Εκεί θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τον Φάνη Τσέλιο. Στην συνέχεια, ήρθε το ενδιαφέρον από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, όπου και θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Κώστα Κατσάρα, που με βοήθησε και με έβαλε στο αντρικό τμήμα».

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική φέτος. Είχες άγχος, όταν πήγες στην ομάδα και πως το αντιμετώπισες;

«Σίγουρα, το άγχος υπήρχε μιας και πήγα σε διαφορετική κατηγορία, με διαφορετικούς παίκτες, πολλούς επαγγελματίες, αλλά και διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Γενικά, ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Υπάρχει περισσότερο τρέξιμο και αντίπαλοι ανωτέρου επιπέδου. Είναι ένα πολύ πιο δυνατό πρωτάθλημα, με ιστορικές ομάδες, όπως για παράδειγμα η ΑΕΛ».

Πως σχολιάζεις την εντυπωσιακή πορεία που έκανε φέτος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης;

«Φέτος, χωρίς κανείς να το περιμένει, φτάσαμε σε σημείο να κυνηγάμε και την πρώτη θέση. Είχαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως η ΑΕΛ, που ήταν το φαβορί της κατηγορίας. Στα δύο ματς που παίξαμε απέναντι στην ΑΕΛ, θεωρώ ότι ήμασταν πολύ καλοί απέναντι τους, αν και όλοι τους ήταν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Για εμάς, και στα δύο παιχνίδια που παίξαμε με την ΑΕΛ ήταν σαν να κερδίσαμε, χάρηκε πολύ ο κόσμος μας που μας είδε να παίζουμε έτσι».

Που οφείλεται αυτήν η τόσο καλή πορεία που κάνατε φέτος;

«Είχαμε πάρα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Η διοίκηση, ο προπονητής αλλά και ο βοηθός του ήταν πάντα δίπλα μας. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό στην Τσαριτσάνη, αλλά και ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζε».

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον κύριο Κώστα Κατσάρα;

«Ο κύριος Κατσάρας, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Βοήθησε όλους τους παίκτες και έδωσε σε όλους την ευκαιρία να αγωνιστούν, ακόμα και σε κρίσιμα παιχνίδια. Έχει δώσει το δικό του στίγμα στην ομάδα».

Πως θα σχολίαζες την φετινή μορφή της Γ’ Εθνικής;

«Σίγουρα, είναι ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα, σε σχέση με άλλες χρονιές. Σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες μου είναι αρκετά ξεχωριστό, καθώς υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, περισσότερο τρέξιμο και πίεση. Εμείς, θέλαμε ακόμα και πρώτοι να τερματίσουμε και ο προπονητής μας έδινε κουράγιο για να αντέξουμε».

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου στα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΛ, μπροστά σε τόσο κόσμο;

«Πρώτη φορά ένιωσα έτσι. Ήταν κάτι το διαφορετικό για εμένα, να μαρκάρω πολύ πιο έμπειρους παίκτες που είναι όλοι επαγγελματίες. Επίσης, υπήρχε και αρκετός κόσμος στην κερκίδα. Ήταν κάτι το πολύ διαφορετικό για εμένα και σίγουρα αποτέλεσε μια μεγάλη εμπειρία, μιας και οι περισσότεροι παίκτες στον Οικονόμο είναι μικροί σε ηλικία».

Μιας και αναφέρθηκες στις ηλικίες, πως είναι η συνεργασία η δική σας, δηλαδή των πιο μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών με τους μεγαλύτερους και επομένως πιο έμπειρους;

«Η συνεργασία μας θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ καλή. Ειδικά, ο Δημήτρης Σκλάβος που είναι ο σοφός της ομάδας μας, βοηθάει πάρα πολύ και δίνει οδηγίες, είτε κάνουμε λάθος, είτε όχι. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς τους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Μας δίνει ώθηση στο να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Ο Οικονόμος έκανε ένα νέο ξεκίνημα φέτος, καθώς ξεκίνησε από το μηδέν, αλλά είχε μια επιτυχημένη παρουσία. Ποιος ο ρόλος της διοίκησης στην φετινή χρονιά;

«Φέτος, ο Οικονόμος ξεκίνησε από το μηδέν και πιστεύω πως έφτασε στο δέκα. Κανείς δεν περίμενε μια τόσο επιτυχημένη πορεία. Η διοίκηση, μας φέρθηκε άψογα. Ήταν πάντα δίπλα μας για οποιαδήποτε ανάγκη είχαμε και για ότι χρειαστούμε. Μας έχουν πει πως για ότι χρειαστούμε μπορούμε να το ζητήσουμε. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και γενικά η διοίκηση ήταν κοντά μας».

Ποιες ομάδες ξεχώρισες περισσότερο φέτος από τον Όμιλο σας;

«Εντάξει, σίγουρα μία ήταν η ΑΕΛ, που ήταν το φαβορί από την αρχή. Από εκεί και πέρα, μπορώ να πω πως η Κοζάνη μας δυσκόλεψε αρκετά, καθώς έχει και όνομα, αλλά είναι και δυνατή σαν ομάδα. Ο Εθνικός Φιλιππιάδας ήταν επίσης ένας δύσκολος αντίπαλος, καθώς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι εκεί μέσα, όπου και ηττηθήκαμε».

Πιστεύεις ότι η φετινή χρονιά θα μπορούσε να ήταν το ξεκίνημα για να κάνεις ένα βήμα παραπάνω και αν ναι θα το ήθελες;

«Γιατί όχι; Θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες φέτος τα πήγαμε εξαιρετικά. Κι εγώ μπορώ να πω πως έκανα καλά παιχνίδια και πιστεύω πως μπορεί να μου δοθεί η ευκαιρία να πάω κάπου παραπάνω. Αυτό το θέλω και εγώ αλλά και η διοίκηση, μιας και αυτό περιμένει από εμάς τους μικρούς. Και ο προπονητής μας αυτό μας λέει, πως αν έχουμε έναν στόχο πρέπει να τον κυνηγάμε όσο περισσότερο μπορούμε. Εγώ θα ήθελα να γίνω επαγγελματίας και να παίξω σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Θα είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα στην ζωή μου».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για το επίπεδο για τον Όμιλο σας στην Γ’ Εθνική φέτος;

«Εντάξει, πάνω-κάτω το επίπεδο είναι σχεδόν το ίδιο με την περσινή Δ’ Εθνική. Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες ομάδες όπως η ΑΕΛ, που ήταν το φαβορί, εμείς, η Κοζάνη και η Φιλιππιάδα, οι υπόλοιπες ομάδες είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο».

Θεωρείς πως η φετινή Γ’ Εθνική δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές νεαρότερης ηλικίας να αναδείξουν το ταλέντο τους;

«Σίγουρα, το ότι το πρωτάθλημα φέτος δεν ήταν καθαρά επαγγελματικό, δίνει την ευκαιρία σε εμάς τους μικρούς να παίξουμε και να αποδείξουμε τι αξίζουμε. Από εκεί και πέρα, στο δικό μας το χέρι είναι αν παίξουμε ή όχι».

Πως βλέπεις γενικά το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικά;

«Τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει πέσει κατακόρυφα και είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Μέχρι και στην Α’ Εθνική, με εξαίρεση κάποιες ομάδες το επίπεδο είναι χαμηλό. Πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα, είναι η κακοποίηση του ποδοσφαίρου. Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι σε λάθος βάση».

Υπάρχει ταλέντο στον Νομό μας και αν ναι γιατί δεν αξιοποιείται;

«Σίγουρα υπάρχει ταλέντο. Τώρα το γιατί δεν αξιοποιείται, ίσως να φταίει το ότι κάποιες ομάδες δεν γυρνάν να κοιτάξουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Ειδικά, η ΑΕΛ που έχει ένα όνομα κιόλας δεν κοιτάει και πολύ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για να ξεχωρίσει κάποια παιδιά από την περιοχή».

Η φετινή χρονιά τελειώνει για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πως βλέπεις την χρονιά που έρχεται για την ομάδα; Υπάρχει υλικό από τις υποδομές έτοιμο να επανδρώσει την αντρική ομάδα;

«Για την επόμενη χρονιά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Αν μείνει ο κύριος Κατσάρας, πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια φιλοσοφία και θα τα πάμε το ίδιο καλά, μπορεί και καλύτερα. Στις υποδομές, έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν στην μεγάλη ομάδα του χρόνου. Υπάρχει αυτήν η δυνατότητα στην ομάδα μας».

Παρακολουθείς καθόλου διεθνές ποδόσφαιρο;

«Περισσότερο μου αρέσει να παρακολουθώ το γερμανικό πρωτάθλημα και μου αρέσει πολύ η Μπάγερ. Πιο πολύ μου αρέσει το αριστερό μπακ της Μπάγερν, ο Αλάμπα, μιας και παίζουμε στην ίδια θέση».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την ΑΕΛ και το ότι βρέθηκε στην Γ’ Εθνική;

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρχε ένα χάος στην ΑΕΛ. Μόνο και μόνο από το όνομα της αυτήν η ομάδα δεν έπρεπε να πέσει σε αυτήν την κατηγορία. Εντάξει, συμβαίνουν και αυτά στην Ελλάδα. Για εμένα, η ΑΕΛ έπρεπε να ανέβει στην Β’ Εθνική μόνο και μόνο από το όνομα και σίγουρα αξίζει για παραπάνω».

Θα ήθελες να αγωνιστείς στην ΑΕΛ;

«Φυσικά. Όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να αγωνιστούν στην ΑΕΛ, μόνο και μόνο για την βαριά φανέλα που έχει αλλά και την ιστορία της. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει κι αυτό».

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Κουτσούκη, που είχα προπονητή στο Δομένικο και με βοήθησε αρκετά στα πρώτα μου βήματα, όπως επίσης και τον Φάνη Τσέλιο που είχα προπονητή στην Ακαδημία της Ελασσόνας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Κατσάρα, τον Χάρη Νούσια, αλλά και την διοίκηση της Τσαριτσάνης, που πίστεψαν σε εμένα και με βοήθησαν αρκετά».