Βαθμολογία

Ο Άριαν Μπελά νέος τεχνικός διευθυντής στον Απόλλων Λ.

Μεταγραφές δεν κάνει μόνο για να ενισχύσει το δυναμικό της ομάδας ο Απόλλων Λάρισας (σ.σ. Λούκας Μπραμπίγια), αλλά μεταγραφές γίνονται και σε διοικητικό επίπεδο.

Νέος τεχνικός διευθυντής λοιπόν αναλαμβάνει - εκτός απροόπτου - ο Άριαν Μπελά, παλαίμαχος μέσος που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννενα και αναμένεται το τυπικό της ανακοίνωσης για τη συνεργασία με τους «κυανόλευκους».

Ο Άριαν (Ιωάννης) Μπελά (Arjan Ioannis Bella) (γεν. 1 Φεβρουαρίου 1971) είναι παλαίμαχος Αλβανός ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του έπαιξε στην Ελλάδα και απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα. Ξεπέρασε τις 400 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου Ελλάδος.

Γεννήθηκε στο Αργυρόκαστρο το 1971 και ως έφηβος έπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική Λουφτετάρι. Το 1992 ήρθε στην Ελλάδα και ως το 2007 αγωνίστηκε μόνο σε ελληνικούς συλλόγους. Μάλιστα, πήρε την ελληνική ιθαγένεια με το όνομα Γιάννης, αν και η ποδοσφαιρική του ιθαγένεια παρέμεινε αλβανική, αφού αγωνιζόταν με την εθνική Αλβανίας. Στα 15 χρόνια στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλούς συλλόγους σε Α’ Εθνική και Β’ Εθνική: ΠΑΣ Γιάννινα, Π.Σ. Καλαμάτα, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός Πειραιώς και Πανιώνιος. Έπαιξε ακόμα στον Θρίαμβο Σερβιανών.
Επίσης, αγωνίστηκες 31 φορές στην Εθνική Αλβανίας από το 1994 ως το 2001.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ
Το 2007 εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του ΠΑΣ Γιάννινα σαν τεχνικός αρχηγός, ενώ αργότερα ανέλαβε προπονητής στις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα. Προπονητικά βοήθησε και στις ερασιτεχνικές ομάδες που έπαιξε. Από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 ήταν προπονητής στη Λουφτετάρι Αργυροκάστρου. Τον Μάιο του 2015 ανέλαβε προπονητής της Κ-19 της εθνικής Αλβανίας.

Πηγή: Ελευθερία