Βαθμολογία

Για την τρίτη θέση Βέλγιο και Αγγλία

Το όνειρο της συμμετοχής στο τελικό αποδείχθηκε όνειρο για Βέλγιο και Αγγλία, ωστόσο το Μουντιάλ δεν έχει τελειώσει για τις δύο χώρες οι οποίες σήμερα (14/7 17:00 ΕΡΤ1) στην Αγία Πετρούπολη θα αγωνιστούν στο μικρό τελικό.

Ο μικρός τελικός που θα αναδείξει την τρίτη ομάδα του Μουντιάλ και την τέταρτη με το κίνητρο να είναι ισχυρό κυρίως για το Βέλγιο το οποίο το 1986 κατετάγη τέταρτο συνεπώς με νίκη θα είναι τρίτο. Από την άλλη τα «λιοντάρια» στο αμέσως επόμενο Μουντιάλ βγήκαν και εκείνα τέταρτα οπότε με νίκη σήμερα παίρνουν την καλύτερη θέση τους, μετά φυσικά την κατάκτηση του τροπαίου το 1966.

Οι προπονητές των δυο ομάδων Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για το Βέλγιο και Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την Αγγλία επ ουδενί δεν βλέπουν το ματς ως αγγαρεία και αναμένεται να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες για τη νίκη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη ανάμεσα σε Ρομέλου Λουκάκου και Χάρι Κέιν που δίνουν και τη μάχη τους για το τίτλο του πρώτου σκόρερ. Αυτή τη στιγμή ο Άγγλος έχει έξι τέρματα και ο Λουκάκου τέσσερα.

Αγωνιστικά για τον Μαρτίνεθ επιστρέφει ο Μενιέ κάτι που σημαίνει ότι ο Σαντλί θα πάει στα αριστερά στο κέντρο και ο Ντεμπελέ θα είναι στο πάγκο. Αντίθετα για τους Άγγλους εκτός μάχης έχει τεθεί ο σκόρερ του ματς με τη Κροατία Τρίπιερ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Χέντερσον και Γιανγκ κάτι που σημαίνει ότι έχουν ελπίδες να ξεκινήσουν βασικοί οι Ρόουζ, Άρνολντ και Ντάιερ.

Τέλος θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων σε ένα αδιάφορο παιχνίδι στο οποίο το Βέλγιο είχε νικήσει 1-0 με τέρμα του Γιανουζάι. Συνολικά η παράδοση είναι υπέρ της Αγγλίας καθώς σε 21 παιχνίδια έχει 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και μοναδική νίκη για τους «κόκκινους διαβόλους» αυτή του φετινού Μουντιάλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Σαντλί, Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντάιερ, Ρόουζ, Άλι, Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ, Κέιν.