Βαθμολογία

Στα ημιτελικά η Γαλλία, 2-0 την Ουρουγουάη

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας πανηγυρίζει η εθνική ομάδα της Γαλλίας μετά το σχετικό άνετο 2-0 απέναντι στην Ουρουγουάη στο Νίζνι.

Οι «τρικολόρ» κατάφεραν και σκόραραν σε καίρια σημεία της αναμέτρησης, ένα τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου και ένα ακόμα στις αρχές του δεύτερου, που τους έδωσαν και τη πρόκριση για τα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2006. Από την άλλη οι Λατινοαμερικάνοι είχαν να αντιμετωπίσουν και την απουσία του Καβάνι, κάτι που φάνηκε σήμερα, με το τελικό 2-0 να ολοκληρώνει την παρουσία τους στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πιο δυνατά μπήκε η Ουρουγουάη προσπαθώντας να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Γιορίς ωστόσο η Γαλλία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 15' όμως η κεφαλιά του Εμπαπέ μετά από σέντρα του Ζιρού πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μουσλέρα. Μέχρι το 40' το ματς δεν πρόσφερε συγκινήσεις με την ομάδα του Ντεσάμπ να ανοίγει το σκορ στο λεπτό εκείνο μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν και κεφαλιά του Βαράν με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λέπτου η Ουρουγουάη έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1 όταν ο Κάσερες έπιασε ωραία την κεφαλιά, όμως ο Γιορίς πετάχτηκε ωραία στη δεξιά του γωνιά διώχνοντας τη μπάλα, η οποία έφτασε στο Γκοντίν που από κοντά έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 1-0 υπέρ των Γάλλων στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη το σουτ του Μπεντανκούρ από πλευράς Ουρουγουάης στο 56' πέρασε μόλις άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά το τραγικό λάθος του Μουσλέρα έγγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ των «τρικολόρ». Πιο συγκεκριμένα ο Αντουάν Γκριεζμάν έπιασε σουτ έξω από τη περιοχή με τον Μουσλέρα να κάνει λάθος υπολογισμό της μπάλας και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα του για το 0-2. Ένα γκολ που ο Γκριεζμάν δεν πανηγύρισε λόγω συμπάθειας στην Ουρουγουάη.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί με την Ουρουγουάη να προσπαθεί να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο ματς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι δευτεραθλητές Ευρώπης έπαιζαν όπως ακριβώς έπρεπε για να διαφυλάξουν το υπέρ τους 2-0 και τη πρόκριση κάτι που τελικά πέτυχαν και πλέον περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Βραζιλία - Βέλγιο από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος τους στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Τάμπαρες): Μουσλέρα, Λασάλτ, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (73' Ουρεταβίσκαγια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντανκούρ (59' Κ. Ροντρίγκες), Σουάρες, Στουάνι (59' M. Γκόμες).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (79' Ενζονζί), Μπαπέ (88' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (90+3' Φεκίρ), Ζιρού.