Βαθμολογία

Τα «λιοντάρια» μίλησαν στα πέναλτι

Χωρίς να παίξει σούπερ μπάλα, η Αγγλία επικράτησε με 4-3 της Κολομβίας στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) την Τρίτη (3/7) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία.

Ο Κέιν άνοιξε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ για τα «τρία λιοντάρια, ωστόσο ο Μίνα ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Και αφού ούτε εκεί δεν άλλαξε κάτι, το ματς οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα, με τον Πίκφορντ να αποκρούει ένα πέναλτι, τον Ντάιερ να ευστοχεί στο τελευταίο της Αγγλίας και να τη στέλνει στην επόμενη φάση.

Οι Άγγλοι έδειξαν σοβαρότητα στο «Spartak Stadium», κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα από την αντίπαλό τους και μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους ωστόσο απέδειξαν ότι η βαριά φανέλα μετράει.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν)Οσπίνα, Αρίας (116’ Ζαπάτα), Ντ. Σάντσες, Μίνα, Μοχίκα, Μπάριος, Λέρμα (61’ Μπάκα), Κάρλος Σάντσες (79’ Ουρίμπε), Κιντέρο (88’ Μουριέλ), Χ.Γ. Κουαντράδο, Φαλκάο.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (113’ Ράσφορντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Γιανγκ (102’ Ρόουζ), Χέντερσον, Ντέλε Άλι (81’ Ντάιερ(, Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (88’ Βάρντι), Κέιν.