Βαθμολογία

Στα προημιτελικά η Σουηδία, 1-0 την Ελβετία

Την πρόκριση της στα προημιτελικά του Μουντιάλ πανηγυρίζει η Σουηδία η οποία νίκησε με 1-0 την Ελβετία στην Αγία Πετρούπολη και έγινε η έβδομη ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στους «8».

Η Σουηδία ήταν καλύτερη και δίκαια έφτασε στο 1-0, παρότι για ακόμα ένα ματς δεν βρήκε δίχτυα ο άλλοτε ηγέτης του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπεργκ, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι Κολομβία - Αγγλία.

Οι Ελβετοί ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας θέλοντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους, όμως η Σουηδία ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν στο 8' ο Μπεργκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως το τελείωμα του δεν ήταν όπως θα το ήθελε.

Η Ελβετία συνέχισε να κυκλοφορει την μπάλα όμως με τις σέντρες δεν δημιουργούσε πρόβλημα στους αμυντικούς της Σουηδίας, η οποία απείλησε εκ νέου στο 28' όταν ο Μπεργκ έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή και υποχρέωσε τον Σόμερ σε μία εντυπωσιακή επέμβαση στην γωνία του.

Με την συμπλήρωση 38 λεπτών αγώνα η πρώτη καλή φάση για Ελβετία όταν ο Ζούμπερ πάσαρε ωραία στον Τζεμάιλι όμως το σουτ που επιχείρησε εκείνος πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Όλσεν, για να απαντήσουν οι Σουηδοί στο 41' όταν ο Έκνταλ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία ακόμα καλή στιγμή για το συγκρότημα του Άντσερσον όταν στο 49' ο Τοϊβόνεν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή μετά από αρκετές κόντρες όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Και αφού έχασε τόσες ευκαιρίες η Σουηδία ευτύχησε να σκοράρει έξι λεπτά μετά την μία ώρα αγώνα. Πιο συγκεκριμένα ο Φόρσμπεργκ έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Ακαντζί και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Σόμερ.

Ο Πέτκοβιτς στην προσπάθεια του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του πέρασε στον αγώνα τους Σεφέροβιτς και Εμπολό στις θέσεις των Τζεμαϊλί και Ζούμπερ. Οι Ελβετοί αύξαναν κι άλλο την πίεσή τους ψάχνοντας το γκολ με το οποίο θα έστελναν τουλάχιστον το ματς στην παράταση.

Στο 80' ο Εμπολό έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ όμως ο Φόρσμπεργκ έβγαλε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, ενώ τελευταία απόπειρα των Ελβετών για το 1-1 ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σεφέροβιτς έπιασε ωραία κεφαλιά όμως ο Όλσεν ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Σουηδία (Γιάρνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (82' Κραφτ), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Σβένσον, Φόρσμπεργκ (82' Όλσον), Μπεργκ (90' Τέλιν), Τoϊβόνεν.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λανγκ, Τζουρού, Ακάντζι, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σατσίρι, Τζεμαϊλί (73' Σεφέροβιτς), Ζούμπερ (73' Εμπολό), Ντρμιτς.