Βαθμολογία

Σπουδαία μάχη στη Σαμάρα, grand φαβορί στο Ροστόφ

Συνεχίζεται σήμερα (2/7) η φάση των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας με δύο ακόμα αναμετρήσεις που αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Από την μία η τιτανομαχία ανάμεσα στη Βραζιλία και το Μεξικό, στις 17:00 και από την άλλη η αναμέτρηση Βέλγιο - Ιαπωνία, σέντρα στις 21:00, εκεί που ξεκάθαρο φαβορί είναι το Βέλγιο.

Οι τέσσερις ομάδες θέλουν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά εκεί που ήδη βρίσκονται Γαλλία, Ουρουγουάη, Ρωσία και Κροατία, ενώ δύο ακόμα ομάδες θα προκύψουν από τους αγώνες Σουηδία - Ελβετία και Κολομβία - Αγγλία.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ

Μια σπουδαία αναμέτρηση στη Σαμάρα με την πεντάκις πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία να αντιμετωπίζει το Μεξικό το οποίο για ακόμα μια φορά δίνει το παρών στη φάση των «16».

Η Βραζιλία θέλει για έβδομη σερί χρονιά να βρεθεί στα προημιτελικά και να φτάσει στο τρόπαιο μετά το 2002, κόντρα στο Μεξικό το οποίο θέλει να σπάσει την κατάρα της δεύτερης φάσης και να προκριθεί στους «8» καθώς στα επτά τελευταία Μουντιάλ αποκλείεται στη φάση των «16».

Η Σελεσάο δεν έχει ικανοποιήσει μέχρι τώρα με την απόδοση της, αλλά έχει ουσία ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για Βραζιλία με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη το Μεξικό είναι μια ομάδα ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο όπως απέδειξε και στον όμιλο.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πέμπτη φορά σε Μουντιάλ με την Βραζιλία να έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ, ενώ ποτέ δεν έχει ηττηθεί από ομάδα της Βόρειας&Κεντρικής Αμερικής. Τελευταία τους συνάντηση το 2014 στους ομίλους στη μοναδική φορά που δεν κέρδισαν οι Βραζιλιάνοι.

Αγωνιστικά ο Τιτέ δεν μπορεί να υπολογίζει στο Μαρσέλο μετά το πρόβλημα στη σπονδυλική του στήλη, ενώ τη θέση του θα πάρει ο Φελίπε Λουίς. Ο Ντανίλο είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά το πιθανότερο είναι ο Φάγκνερ να διατηρηθεί ως δεξί μπακ, ενώ γενικά δεν αναμένονται αλλαγές. Για το Μεξικό μεγάλος απών θα είναι ο τιμωρημένος Έκτορ Μορένο και θα αντικατασταθεί από τον Ούγκο Αγιάλα.

Στο όριο καρτών από πλευράς Βραζιλίας είναι οι Κασεμίρο, Κουτίνιο και Νεϊμάρ και από πλευράς Μεξικού είναι οι Ερέρα, Γκαγιάρδο και Λαγιούν.

ΒΕΛΓΙΟ - ΙΑΠΩΝΙΑ

Ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί αυτό του Ροστόφ με το Βέλγιο να αντιμετωπίζει την Ιαπωνία και να θέλει να επιβεβαιώσει το ρόλο αυτό απέναντι στους «σαμουράι».

Το Βέλγιο, για έκτη φορά σε νοκ-άουτ στα επτά τελευταία Μουντιάλ, έχει παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και συγκαταλέγεται στα φαβορί για το τουρνουά, ωστόσο αυτό που θέλουν στην ομάδα είναι να μην παρασυρθούν όπως συνέβη στο Εuro 2016 όταν και αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Ουαλία, παρότι ήταν φαβορί.

Από την άλλη οι Ιάπωνες φτάνουν για τρίτη φορά στην ιστορία τους στους «16». Την μία το 2002 στα γήπεδα τους τους έφραξε το δρόμο η Τουρκία, ενώ το 2010 στη Νότια Αφρική αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Παραγουάη. Τώρα στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θέλουν να είναι τρίτη και φαρμακερή και να βρεθούν στους «8».

Μάλιστα το 2002 είχαν βρεθεί και αντίπαλες οι δύο ομάδες στους ομίλους με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 2-2, στη μοναδική τους αναμέτρηση σε τελική φάση Μουντιάλ. Άλλες τέσσερις φορές βρέθηκαν αντίπαλες, αλλά σε φιλικά με την Ιαπωνία να έχει δύο νίκες, έναντι μίας των Βέλγων, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Αγωνιστικά ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για το Βέλγιο έχει διαθέσιμο τον Βενσάν Κομπανί, αλλά είναι αμφίβολο αν θα του δώσει θέση βασικού μετά από μακρά περίοδο απραξίας. Ο Ρομέλου Λουκάκου ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και θα ηγηθεί της επίθεσης, ενώ για την Ιαπωνία ο Σίντζι Οκαζάκι είναι αμφίβολος.

Στο όριο καρτών για τους Βέλγους είναι οι Ντε Μπρόινε, Βερτόνχεν, Ντεντόνκερ, Μενιέ και Τίλεμανς, ενώ για τους Ασιάτες οι Καβασίμα, Χασέμπε, Μακίνο και Ινούι.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

17:00 Βραζιλία - Μεξικό ΕΡΤ1

21:00 Βέλγιο - Ιαπωνία ΕΡΤ1