Βαθμολογία

Στα πέναλτι η Κροατία

Σε ένα παιχνίδι κάκιστο σε θέαμα, που περιμέναμε πώς και πώς να τελειώσει, η Κροατία νίκησε με 3-2 τη Δανία στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) την Κυριακή (1/7) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα κοντραριστεί με τους οικοδεσπότες Ρώσους.

Το ματς στο «Nizhny Novgorod Stadium» είχε δύο γκολ στο πρώτα τετράλεπτο, ωστόσο από εκεί και πέρα είχαμε την ατυχία να απολαύσουμε μία άνοστη σούπα.

Σε αυτό συνέβαλε και η Κροατία, η οποία παρουσιάστηκε  αγνώριστη και δε θύμισε σε τίποτα την ομάδα που είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στη φάση των ομίλων. Μάλιστα, οι Δανοί συνολικά ήταν ελαφρώς καλύτεροι, αποδεικνύοντας πως δίκαια προκρίθηκαν στους «16».

Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσε να υπάρξει, με τη Δανία να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 1’ με τον Μ. Γιόργκενσεν και τους Κροάτες να απαντούν άμεσα τρία λεπτά αργότερα με τον Μάντζουκιτς. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε λίγο, ωστόσο λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών, υπήρξε από μία εκατέρωθεν καλή στιγμή με Μπράιθγουαϊτ (27’) και Πέρισιτς (29’). Από εκεί και πέρα στο 39’ η κεφαλιά του Λόβρεν πέρασε μόλις άουτ ενώ στο 42’ η σέντρα – σουτ του Έρικσεν βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγικό… Η Δανία κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, έκλεισε τους χώρους και προκάλεσε  μπλακ άουτ στους παίκτες του Ντάλιτς, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να κλειστούν μη μπορώντας να κάνουν παιχνίδι. Την ίδια στιγμή οι κλασικές ευκαιρίες έλειψαν, με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Κάπως, έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, οι Κροάτες είχαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν στο 113’ αλλά ο Σμάιχελ μπλόκαρε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μόντριτς (το κέρδισε ο Ρέμπιτς μετά από ανατροπή του Μ. Γιόργκενσεν) και… έστειλε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη… ρώσικη ρουλέτα οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε μία σειρά χαμένων πέναλτι, με πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, στο τέλος όμως ο Ράκιτιτς ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81’ Πίβαριτς), Μπρόζοβιτς (71’ Κόβατσιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς (97’ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (108’ Μπάντελ).

ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κνούντσεν, Κιάερ, Μ. Γιόργκενσεν, Ντάλσγκααρντ, Κρίστενσεν (46’ Σένε), Ντιλέινι (98’ Κρον-Ντέλι), Έρικσεν, Πόουλσεν, Μπράιθγουαϊτ (106’ Σίστο), Κορνέλιους (Ν. Γιόργκενσεν).