Βαθμολογία

Εύκολα η Κολομβία

Η Κολομβία μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Μουντιάλ κόντρα στην κάκιστη Πολωνία, καθώς τη νίκησε με 3-0 το βράδυ της Κυριακής (24/6) στο Καζάν  και την έθεσε πρόωρα εκτός διοργάνωσης. Μπορεί το σύνολο του Άνταμ Ναβάλκα να μην έχει δεχθεί τον αριθμό γκολ που έχουν παθητικό άλλες ομάδες όπως π.χ. ο Παναμάς, ωστόσο απέδειξε με την εμφάνισή της πως είναι ό, τι χειρότερο έχουμε δει στο φετινό Μουντιάλ.

Από την άλλη, οι Λατινοαμερικάνοι έδειξαν την ποιότητα που διαθέτουν έχοντας στη σύνθεσή τους παίκτες όπως ο Φαλκάο, ο Κουαντράδο, ο Ροντρίγκες και ο Κιντέρο και πλέον θέλουν τη νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Σενεγάλη για να προκριθούν στη φάση των «16».

Όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στη Σενεγάλη, οι Πολωνοί ήταν ανύπαρκτοι. Μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος που στηρίχθηκε αποκλειστικά πάνω στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν ήταν σε… φόρμα. Την ίδια στιγμή ο «εγκέφαλός» τους στο κέντρο, Ζιελίνσκι, κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά ενώ και το κέντρο της άμυνας ήταν πιο αργό και από... ριπλέι. Όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Κολομβία και με σκόρερ τους Μίνα, Φαλκάο και Κουαντράδο έφτασε σε μία δίκαιη και εμφατική νίκη.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Πάζνταν (80’ Γκλικ), Πίστσεκ, Ρίμπους, Γκοράλσκι, Κριχόβιακ, Μπερεζίνσκι (72’ Τεόντορτσικ), Κοβνάτσκι (57’ Γκροσίτσκι), Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Ντ. Σάντσες, Μίνα, Μοχίκα, Αγκιλάρ (32’ Ουρίμπε), Χ. Γ. Κουαντράδο, Μπάριος, Ροντρίγκες, Κιντέρο (73’ Λέρμα), Φαλκάο (78’ Μπακα).