Βαθμολογία

Η τύχη πάει με τους δυνατούς...

«Η τύχη πάει με τους δυνατούς», λέει ο θυμόσοφος λαός, κάτι που φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση της Εθνικής Ισπανίας. Και αυτό διότι οι «φούριας ρόχας» χρειάστηκαν ένα γκολ - καραμπόλα για να επικρατήσουν με 1-0 του σκληροτράχηλου Ιράν, το βράδυ της Τετάρτης (20/6), και να βρεθούν με το… ενάμιση πόδι στους «16».

Πλέον, μετά τη διεξαγωγή δύο αγωνιστικών, οι Ίβηρες ισοβαθμούν με τέσσερις βαθμούς στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου και χρειάζεται τουλάχιστον την ισοπαλία στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στο αποκλεισμένο Μαρόκο για να προκριθούν. Πάντως, περνούν ακόμη αν χάσει και η Πορτογαλία από το Ιράν και έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρόζ θα τα παίξουν όλα για όλα για να κάνουν το θαύμα κόντρα στην παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Πουραλιγκανζί, Χοσεϊνί, Εζατολαχί, Χατζισαφί (λ. τρ. 70’ Μοχαμαντί), Εμπραχίμι, Αμίρι (86’ Γκοντός), Αζμούν, Ανσαριφάρντ (74’ Τζαχανμπάχς), Ταρεμί.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα (71’ Κόκε), Λούκας Βάθκεθ (80’ Ασένσιο), Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Νταβίντ Σίλβα, Ίσκο, Ντιέγκο Κόστα (89’ Ροντρίγκο).