Βαθμολογία

Μπαίνουν στο χορό Βέλγιο και Αγγλία

Πέμπτη μέρα του Μουντιάλ σήμερα (18/6) και η δράση συνεχίζεται στην κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου, στα γήπεδα της Ρωσίας. Τρία ματς και σήμερα, ένα για τον 6ο όμιλο και δύο για τον 7ο, εκεί που το Βέλγιο με την Αγγλία μπαίνουν στο χορό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εν αρχή στις 15:00 στο Νίζνι Νόβγκοροντ με το παιχνίδι της Σουηδίας κόντρα στη Νότια Κορέα για τον 6ο όμιλο. Δύο ομάδες οι οποίες θέλουν τη νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση, ειδικά μετά το χθεσινό 1-0 του Μεξικού κόντρα στη Γερμανία, που έφερε τα πάνω κάτω στον όμιλο.

Με δεδομένο ότι τα "πάντσερ" εύκολα ή δύσκολα θα βρουν το δρόμο για τα νοκ-άουτ καταλαβαίνει εύκολα κανείς το πόσο σημαντικό είναι το σημερινό ματς για Σουηδούς και Νοτιοκορεάτες καθώς ο ηττημένος, αν υπάρξει, θα χρειαστεί μετά υπέρβαση για την πρόκριση στη φάση των "16".

Συνέχεια στις 18:00 με την αναμέτρηση του Βελγίου με την πρωτάρα σε Μουντιάλ ομάδα του Παναμά, ένα ματς που θα λάβει χώρα στο Σότσι. Το Βέλγιο αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για διάκριση και η παρέα του Αζάρ αναμένεται να επικρατήσει των Παναμέζων οι οποίοι θα κοιτάξουν να διασκεδάσουν την πρώτη τους παρουσία σε τελική φάση.

Τέλος στις 21:00 στη Βόλγκογκραντ Αρένα η Αγγλία που ψάχνει επιτέλους κάτι καλό σε Μουντιάλ αντιμετωπίζει την Τυνησία. Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκειτ θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση μετά από εκείνη με αντίπαλο τη Σλοβενία το 2010, απέναντι στους Αφρικάνους που θέλουν να υποχρεώσουν ακόμα ένα φαβορί σε απώλεια, μετά την Αργεντινή, την Γερμανία και τη Βραζιλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

15:00 Σουηδία - Νότια Κορέα ΕΡΤ1

18:00 Βέλγιο - Παναμάς ΕΡΤ1

21:00 Τυνησία - Αγγλία ΕΡΤ1