Βαθμολογία

Έντονη κριτική από τον Μαραντόνα στον Σαμπαόλι

Η Αργεντινή δεν κατάφερε να νικήσει το Σάββατο (16/6) την Ισλανδία (1-1), στο πρώτο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δυσαρέστησε τους φιλάθλους της, μεταξύ των οποίων, και τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο «Ντιεγκίτο» ενώ αρχικά ήταν ενωτικός, με δηλώσεις που έκανε λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, άσκησε έντονη κριτική στον ομοσπονδιακό τεχνικό Χόρχε Σαμπαόλι.

«Παίζοντας έτσι, ο Μαραντόνα δεν θα μπορεί να γυρίσει στην Αργεντινή. Είναι ντροπή να μην έχουμε σχεδιασμένες στην προπόνηση φάσεις. Γνωρίζοντας ότι οι Ισλανδοί έχουν μέσο όρο αναστήματος 1.90, εκτελέσαμε όλα τα κόρνερ για να πάρουμε κεφαλιά. Δεν παίξαμε με κοντινές πάσες. Δεν μπορώ να ρίξω την ευθύνη στους παίκτες, ρίχνω την ευθύνη στη δουλειά. Είδαμε ότι η Ισλανδία δούλεψε περισσότερο από την Αργεντινή κι αυτό με λυπεί» υποστήριξε ο Μαραντόνα.

Έκανε δε, ιδιαίτερη μνεία στον Λιονέλ Μέσι. «Φαινόταν ότι ο Μέσι έπρεπε να κάνει τα πάντα. Έπρεπε να ξεμαρκαριστεί από το διπλό μαρκάρισμα. Κι όταν το έκανε, δεν είχε στήριγμα. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, γιατί οι Νιγηριανοί έχουν εμπειρία, ξέρουν να αντεπιτίθενται και να μαρκάρουν. Μου φαίνεται ότι υπάρχει γενικός θυμός μέσα στην ομάδα» είπε.