Βαθμολογία

Σσσσ αρχίζει....

Η μέρα που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν έφτασε. 14 Ιουνίου, η μέρα έναρξης του 21ου Μουντιάλ. Η καρδιά του ποδοσφαίρου θα χτυπά για ένα μήνα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Εκεί που 32 ομάδες θα μπουν στην αρένα της μάχης με στόχο να προσφέρουν θέαμα και να ευχαριστηθούν την διοργάνωση. Σήμερα λοιπόν η πρεμιέρα εκεί που στις 17:30 θα υπάρχει η τελετή έναρξης και στις 18:00 η σέντρα.

Σέντρα με το παιχνίδι της διοργανώτριας Ρωσίας με τη Σαουδική Αραβία στο «Λουζνίκι» της Μόσχας εκεί που οι διοργανωτές θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους, ενώ οι Σαουδάραβες θα επιχειρήσουν να «χαλάσουν» τη πρεμιέρα των Ρώσων.

Αγωνιστικά οι οικοδεσπότες αγνοούν τη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια τους, με τελευταία νίκη τον Οκτώβριο του 2017 κόντρα στη Νότια Κορέα, ενώ από την άλλη η Σαουδική Αραβία έχει τρεις ήττες σε φιλικά, αλλά κόντρα σε Ιταλία, Περού και την παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία.

Στη Ρωσία η κριτική είναι έντονη για τον Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ και τους παίκτες του λόγω της κακής αγωνιστική εικόνας, όμως εκείνοι ελπίζουν να πάρουν σήμερα τη νίκη και να βάλουν τέλος στη κριτική. Από την άλλη ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι για την Σαουδική Αραβία ξέρει ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα θα συνεχιστεί η ανοδική εξέλιξη των τελευταίων χρόνων, γνωρίζοντας παράλληλα ότι επ ουδενί δεν αποτελούν το φαβορί της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία τρέχει αρνητικό σερί χωρίς νίκη σε τελικά Μουντιάλ από το 2002 και το Παγκόσμιο Κύπελλο σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία, ενώ η ομάδα του Κόλπου αγνοεί τη νίκη από το μακρινό 1994 και τη διοργάνωση στις ΗΠΑ. Επίσης αξιοσημείωτο ότι καμία διοργανώτρια δεν έχασε το πρώτο της παιχνίδι σε τελική φάση με τον απολογισμό να είναι έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες.