Βαθμολογία

H ακτινογραφία του 7ου ομίλου

Λιγότερες από 24 ώρες μας χωρίζουν από την μεγάλη στιγμή, την έναρξη του 21ου Παγκοσμίου κυπέλλου που θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Συνέχεια και από το athleticlarissa.gr στα αφιερώματα στους ομίλους, όπου και εμείς φτάσαμε αισίως σήμερα (13/6) στην παρουσίαση του 7ου κατά σειρά ομίλου.

Όμιλος με δύο ξεκάθαρα φαβορί, το Βέλγιο των Αζάρ, Λουκάκου στην καλύτερη ίσως ομάδα που κατέβασε ποτέ σε τουρνουά και την Αγγλία που αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. Τον όμιλο συμπληρώνουν η Τυνησία και ο Παναμάς στη πρώτη του συμμετοχή σε τελική φάση.

ΒΕΛΓΙΟ

Η καλύτερη εθνική ομάδα που είχε ποτέ το Βέλγιο ετοιμάζεται να κατέβει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, μια ομάδα που ξεχειλίζει από ποιότητα και πληρότητα σε όλες τις θέσεις.

Από τις πιο «γεμάτες» εθνικές ομάδες σε αυτό το Παγκόσμιο, με αρκετά βαριά χαρτιά που δίνουν μάχη για να βρεθούν στην ενδεκάδα. Όπως είπαμε πλήρης σε όλες τις θέσεις ονειρεύεται μια μεγάλη πορεία στο Μουντιάλ.

Εντέν Αζάρ και Ρομέλου Λουκάκου ξεχωρίζουν στη γραμμή κρούσης για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ενώ στο κέντρο οι Κέβιν Ντε Μπρόινε, Μούσα Ντεμπελέ και Μαρουάν Φελαϊνί παίκτες όλοι τους ποιοτικοί και πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το Βέλγιο από τη μέση και μπροστά.

Θα πει κανείς γιατί πίσω λίγη ποιότητα υπάρχει; Φυσικά όχι καθώς κάτω από τα δοκάρια οι Τιμπό Κουρτουά και Σιμόν Μινιολέ εμπνέουν εμπιστοσύνη, όποιος και αν είναι ο βασικός, ενώ στην άμυνα οι Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Γιαν Βερτόνχεν, Βενσάν Κομπανί και Τόμας Βερμάελεν αναμένεται να συνεισφέρουν στα μετόπισθεν.

Ονόματα που «τρομάζουν», αλλά αυτό θα πρέπει να φανεί και εντός γηπέδου καθώς στα μεγάλα ραντεβού, βλέπε Euro 2016 η χρυσή αυτή φουρνιά του Βελγικού ποδοσφαίρου έχει φανεί ασυνεπής, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για μια ποιοτική μεν φανέλα, «ελαφριά» δε. Κάτι που στο Βέλγιο δεν θέλουν να συνεχιστεί.

Ο στόχος του Βελγίου θα είναι να φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι), Σιμόν Μινιολέ (Λίβερπουλ), Κοέν Καστέελς (Βόλφσμπουργκ).

Αμυντικοί: Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Γιαν Βερτόνχεν (Τότεναμ), Βενσάν Κομπανί (Μαν. Σίτι), Τόμας Βερμάελεν (Μπαρτσελόνα), Λοράν Σιμάν (Λος Άντζελες FC), Τόμας Μενιέ (Παρί), Ντεντρίκ Μπογιατά (Σέλτικ).

Μέσοι: Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μαν. Σίτι), Μούσα Ντεμπελέ (Τότεναμ), Αξέλ Βίτσελ (Τιαντζίν), Μαρουάν Φελαϊνί (Μαν. Γιουνάιτεντ), Γιανίκ Καράσκο (Ντάλιαν Γιφάνγκ), Νασέρ Σαντλί (Γουέστ Μπρομ), Λεάντερ Ντεντόνκερ (Άντερλεχτ), Τοργκάν Αζάρ (Γκλάντμπαχ), Γιούρι Τίλεμανς (Μονακό).

Επιθετικοί: Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι), Ρομέλου Λουκάκου (Μαν. Γιουνάιτεντ), Μισί Μπατσουαγί (Ντόρτμουντ), Αντνάν Γιανουζάι (Ρεάλ Σοσιεδάδ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

ΑΓΓΛΙΑ

Η ομάδα που πάντα πάει για το καλύτερο στα Μουντιάλ και με στόχο την κατάκτηση και που πάντα επιστρέφει στη χώρα της με την ουρά στα σκέλια.

Η Αγγλία σε όλες τις διοργανώσεις κουβαλούσε πάνω της το μανδύα του φαβορί και την ταμπέλα του πρέπει να πετύχω, ωστόσο ποτέ στα τελευταία Μουντιάλ δεν περνούσε από τη φάση των «16» πλην του 2002 και του 2006 όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από Βραζιλία και Πορτογαλία αντίστοιχα. Μάλιστα στη τελευταία της παρουσία στη χώρα του καφέ δεν πέρασε καν τον όμιλο.

Όλα αυτά και με δεδομένο ότι οι Εγγλέζοι έχουν να χαρούν από την κατάκτηση του Μουντιάλ το μακρινό 1966 στα γήπεδα τους, με την αποτυχία να διαδέχεται η μία την άλλη τόσο σε Παγκόσμια Κύπελλα, όσο και σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, κατεβαίνουν σε αυτό το Μουντιάλ αποφεύγοντας τα μεγάλα και βαρύγδουπα λόγια με την ελπίδα να κάνουν κάτι καλό.

Πολλοί τους έχουν ξεγραμμένοι και ίσως αυτό να είναι το ατού για τα «λιοντάρια» τα οποία στηρίζονται στον Χάρι Κέιν της Τότεναμ και τον Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ που αποτελούν τους κορυφαίους κυνηγούς στο Νησί. Από κοντά φυσικά και οι Μάρκους Ράσφορντ, Ραχίμ Στέρλινγκ και Ντάνι Γουέλμπεκ για μια Αγγλία που σίγουρα στη γραμμή κρούσης δεν στερείται ποιότητας.

Οι Άγγλοι έχουν βάλει την ταχύτητα στο παιχνίδι τους και στηριζόμενοι επίσης στους Γουόκερ, Ρόουζ αναμένεται να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Όσον αφορά τα χαφ μεγάλο βάρος αναμένεται να σηκώσουν οι δύο αστέρες της Τότεναμ Έρικ Ντάιερ και Ντέλε Άλι.

Αυτό που παραμένει ερωτηματικό είναι το κέντρο της άμυνας με τον Γκάρεθ Σάουθγκειτ να ψάχνει ακόμα το ιδανικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ πολλά στηρίζει και στον Κέιν, πράγμα που σημαίνει ότι αν αυτός δεν τραβήξει είτε λόγω κακής ημέρας, είτε εξουδετερωθεί από τους αντιπάλους, τότε θα υπάρχει πρόβλημα...

Εξάλλου ο σούπερ σταρ της Τότεναμ είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης στο Νησί και ας μην γελιόμαστε αποτελεί και την μεγάλη ελπίδα για να κάνει η Αγγλία κάτι καλό σε αυτό το Μουντιάλ. Το αν μπορεί να γίνει ηγέτης ενός ολόκληρου έθνους που έχει να πανηγυρίσει πάνω από 50 χρόνια; Θα φανεί στα ρωσικά γήπεδα.

Αν μπορούμε να βάλουμε ένα στόχο των Άγγλων, όπου βγει. Πραγματικά δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος και αποφεύγονται τα μεγάλα λόγια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Τζακ Μπάτλαντ (Στόουκ), Νικ Πόουπ (Μπέρνλι), Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον)

Αμυντικοί: Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σιτι), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Μαγκουάιρ (Λέστερ), Κίραν Τρίπιερ (Τότεναμ), Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ), Άσλεϊ Γιανγκ (Μάντσεστερ Γιουνάτεντ), Φιλ Τζόουνς (Μάντσεστερ Γιουνάτεντ), Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ).

Μέσοι: Έρικ Ντάιερ (Τότεναμ), Ντέλε Αλί (Τότεναμ), Τζέσι Λίνγκαρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ (Κρίσταλ Πάλας), Φάμπιαν Ντελφ (Μάντσεστερ Σίτι).

Επιθετικοί: Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάνι Γουέλμπεκ (Άρσεναλ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γκάρεθ Σάουθγκειτ

ΤΥΝΗΣΙΑ

Για την πέμπτη της συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ ετοιμάζεται η Τυνησία η οποία έκανε ντεμπούτο στο Μουντιάλ του 1978 στην Αργεντινή, πριν επιστρέψει το 1998 για τρεις σερί συμμετοχές.

Ήτοι οι Τυνήσιοι έχουν να βρεθούν σε Μουντιάλ από το 2006 στη Γερμανία, ενώ και στις τέσσερις προηγούμενες παρουσίες τους αποκλείστηκαν από την φάση των ομίλων. Κάτι που πιθανότατα θα συμβεί και τώρα με δεδομένο ότι στον όμιλο υπάρχει το Βέλγιο και η Αγγλία.

Αυτό βέβαια ίσως κάνει καλό στη Τυνησία δεδομένου ότι θα παίξει ελεύθερα και χωρίς άγχος μιας και ουδείς θα της πει κάτι αν αποκλειστεί. Αυτό θα την βοηθήσει προκειμένου να εφαρμόσει το παιχνίδι της που είναι να μεταφέρει γρήγορα την μπάλα μπροστά και αν κάποιος την υποτιμήσει μπορεί να το πληρώσει.

Την αφρικανική ομάδα δεν την βοηθά και το πρόγραμμα καθώς την θεωρητικά αδύναμη ομάδα του ομίλου τον Παναμά θα την αντιμετωπίσει στο φινάλε, εκεί που ενδεχομένως να έχει ήδη αποκλειστεί καθώς για να μην έχει συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνει υπερβάσεις στα δύο πρώτα ματς με Αγγλία και Βέλγιο.

Πρόβλημα για την ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ αναμένεται να είναι η αργή άμυνα της πράγμα που κρίνεται απαγορευτικό για έναν τέτοιο όμιλο και όταν έχεις να αντιμετωπίσεις επιθετικούς της αξίας του Κέιν, του Βάρντι, του Στέρλινγκ, του Αζάρ του Λουκάκου και των άλλων αστέρων της Αγγλίας και του Βελγίου.

Στόχος της Τυνησίας θα είναι να παλέψει όλα τα ματς και ότι μπορεί καλύτερο να πετύχει είτε κάτι λογικό, μια νίκη, είτε κάτι δύσκολο, πρόκριση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Φαρούκ Μπεν Μουσταφά (Αλ Σαμπάμπ), Μόεζ Χασέν (Σατορού), Αϊμέν Μαθλούθι (Αλ Μπάτεν).

Αμυντικοί: Ραμί Μπεντούι (Ετουάλ Σαχέλ), Γιόχαν Μπεναλουάε (Λέστερ), Σίαμ Μπεν Γιουσέφ (Κασίμπασα), Ντίλαν Μπρον (Γάνδη), Ουσάμα Χανταντί (Ντιζόν), Αλί Μααλούλ (Αλ Αχλί), Γιασίν Μεριά (Σφαξιέν), Χαμντί Ναγκουέζ (Ζάμαλεκ).

Μέσοι: Μοχάμεντ Αμίν Μπεν Αμόρ (Αλ Αχλί), Γκαϊλέν Τσααλαλί (Εσπεράνς), Αχμέντ Χαλίλ (Κλαμπ Αφρικέν), Σαϊφεντίν Χαούι (Τρουά), Φεριάνι Σασί (Αλ Νασρ), Ελίς Σκχιρί (Μονπελιέ), Ανίς Μπαντρί (Εσπεράνς), Μπασέμ Σραρφί (Νις), Ναΐμ Σλίτι (Ντιζόν)

Επιθετικοί: Φακχρεντίν Μπεν Γιουσέφ (Αλ Ιτιχάντ), Σαμπέρ Χαλίφα (Κλαμπ Αφρικέν), Βαχμπί Κζαρζί (Ρεν)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ναμπίλ Μααλούλ

ΠΑΝΑΜΑΣ

Μεγάλες και ιστορικές στιγμές πρόκειται να ζήσει η εθνική ομάδα του Παναμά στο Μουντιάλ. Η μεγάλη και σπουδαία πρόκριση για την ομάδα της Βορείου Αμερικής για πρώτη φορά στην ιστορία της αποτέλεσε και θα αποτελεί μέρα σταθμό για τους ντόπιους.

Ήδη η 11η Οκτωβρίου, ημέρα πρόκρισης των Παναμέζων στο Μουντιάλ, καθιερώθηκε ως αργία από τον πρόεδρο της χώρας προκειμένου να εορταστεί αυτό το γεγονός. Ότι και αν συμβεί στη Ρωσία οι διεθνείς του Παναμά θα γυρίσουν νικητές στη πατρίδα τους.

Μια ομάδα που θα παίξει ελεύθερα και χωρίς άγχος προκειμένου να χαρεί την συμμετοχή της σε αυτή τη γιορτή. Αγωνιστικά οι Παναμέζοι θα δώσουν έμφαση στην άμυνα που ήταν και το μεγάλο τους όπλο στα προκριματικά. Στη Ρωσία αναμένεται να παίξουν με διπλή ζώνη άμυνας προκειμένου να κάνουν δύσκολη τη ζωή Βέλγων και Άγγλων.

Αδύνατο σημείο είναι η επίθεση της ομάδας καθώς πάσχει στο γκολ, ενώ και το δίδυμο στη γραμμή κρούσης Μπλας Πέρες και Λουίς Τεχάντα αθροιστικά ξεπερνάει στο σύνολο τα 70 έτη. Κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Παναμά, ο οποίος το πιθανότερο είναι να γυρίσει στη πατρίδα με τρεις ήττες.

Στόχος του Παναμά στη πρώτη του παρουσία θα είναι να συλλέξει εμπειρίες και αν είναι δυνατόν να αποφύγει βαριές ήττες, δεδομένου ότι λογικά θα καταλάβει την τελευταία θέση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Χάιμε Πενέδο (Ντινάμο Βουκουρεστίου), Χοσέ Καλδερόν (Τσορίγιο), Άλεξ Ροντρίγκες (Σαν Φρανσίσκο)

Αμυντικοί: Μάικλ Αμίρ Μουρίγιο (Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς), Χάρολντ Κάμινγκς (Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς), Φιντέλ Εσκομπάρ (Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς), Ρομάν Τόρες (Σιάτλ Σάουντερς), Αντόλφο Ματσάδο (Χιούστον Ντάιναμο), Έρικ Ντέιβις (Ντουνάσκα Στρέντα), Λουίς Όβαγε (Ολίμπια), Φελίπε Μπαλόι (Μουνισιπάλ)

Μέσοι: Γκαμπριέλ Γκόμες (Ατλέτικο Μπουκαραμάνγκα), Έντγκαρ Μπάρσενας (Ταπατσούλα), Αρμάντο Κούπερ (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε), Βαλεντίν Πιμεντέλ (Πλάσα Αμαδόρ), Αλμπέρτο Κιντέρο (Ουνιβερσιτάριο), Ανιμπάλ Γκοδόι (Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς), Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες (Γάνδη ΙΙ)

Επιθετικοί: Μπλας Πέρες (Μουνισιπάλ), Γκαμπριέλ Τόρες (Ουατσιπάτο), Ισμαέλ Ντίας (Ντεπορτίβο Φαμπρίλ), Λουίς Τεχάντα (Σπορτ Μπόις), Αμπντιέλ Αρόγιο (Αλαχουελένσε).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ερνάν Ντάριο Γκόμες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΟΥ

1η αγωνιστική

Δευτέρα 18 Ιουνίου

18:00 Βέλγιο - Παναμάς

21:00 Τυνησία - Αγγλία

2η αγωνιστική

Σάββατο 23 Ιουνίου

15:00 Βέλγιο - Τυνησία

Κυριακή 24 Ιουνίου

15:00 Αγγλία - Παναμάς

3η αγωνιστική

Πέμπτη 28 Ιουνίου

21:00 Αγγλία - Βέλγιο

21:00 Παναμάς - Τυνησία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ